Головна Новини Суспільство Війна з Росією Збиття двох російських літаків: з'явилася реакція Залужного
commentss НОВИНИ Всі новини

Збиття двох російських літаків: з'явилася реакція Залужного

Валерій Залужний підтвердив збиток двох російських літаків

15 січня 2024, 12:15 comments1161
Поділіться публікацією:

В Україні офіційно підтвердили збитки російських літаків А-50 та Іл-22 в Азовському морі 14 січня. Як передає портал "Коментарі", про це у Telegram повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Збиття двох російських літаків: з'явилася реакція Залужного

Валерій Залужний. Фото: з відкритих джерел

"Воїни Повітряних Сил Збройних Сил України знищили ворожий літак далекого радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22", — написав Валерій Залужний.

Він також подякував Повітряним Силам за чудово сплановану та проведену операцію в Приазов'ї.

Офіційне підтвердження збитків літаків з'явилося і у Telegram Повітряних сил ЗСУ.

"Спецоперація у Приазов'ї пройшла успішно. Далі буде...", — наголошується в повідомленні.

Раніше низка ЗМІ опублікувала новину про те, що ЗСУ збили над акваторією Азовського моря російський літак А-50 та підбили ІЛ-22. Згодом з'ясувалися деталі — ЗСУ збили над Азовським морем російський борт радіолокаційного виявлення А-50, а також пошкодили Повітряний командний пункт Іл-22.

До цього командувач Повітряних сил Микола Олещук натякнув на знищення літаків РФ, назвавши цю операцію помстою окупантам за ракетний удар по Дніпру 14 січня 2023 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські окупаційні війська продовжують атаки на українські позиції практично по всій лінії фронту. І навіть мають деякий поступ на сході та півдні. Водночас не припиняються ракетні, бомбові та дронові атаки. А тому постачання систем ППО мають вирішальне значення для України, наголошує Інститут вивчення війни (ISW). На тлі того, що у США триває блокування допомоги Україні, Німеччина закликає партнерів до ЄС збільшити підтримку нашої країни. Експерти оцінили для порталу "Коментарі" те, що відбувається на військовому та зовнішньополітичному фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Віктор

15 січня 2024, 15:43

Ні редактор, ні коректор не помітили слова "збитки"?

Ігор

15 січня 2024, 13:03

Тут наших програшних можна похвалити - вони дійсно вміють мобілізуватись, коли потрібно, для точкового мікроуспіху. Враховуючи деморалізацію всього суспільства окрім ухилянтів Божого народу, які зручно облаштувались чиновниками контролерами пропагандистами ..., такі мікроуспіхи мікронадихають смердів. Але в цілому державність так і не відбулась, лишається обрізаною, - влада як крала так і краде.


Новини