Головна Новини Суспільство Війна з Росією Збільшення кількості страт українських військовополонених окупантами: який наказ віддав Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

Збільшення кількості страт українських військовополонених окупантами: який наказ віддав Кремль

ISW зазначає, що російські командири заохочують страти українських військовополонених

сьогодні, 07:30 comments1071
Поділіться публікацією:

Останнім часом суттєво побільшало випадків збільшення страт українських військовополонених. Це відбувається за згодою та заохочення російських командирів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Збільшення кількості страт українських військовополонених окупантами: який наказ віддав Кремль

Страта українських військовополонених. Фото: з відкритих джерел

Російські війська стратили 9 українських військовополонених у Курській області на тлі збільшення кількості страт українських військовополонених на всій території бойових дій. Аналітики проекту Deepstate повідомили 13 жовтня, що російські війська стратили 9 українських військовополонених біля села Зелений шлях Курської області 10 жовтня.

"Останнім часом ISW спостерігає збільшення кількості страт українських військовополонених російськими військами по всьому театру бойових дій, а російські командири, ймовірно, потурають, заохочують або безпосередньо віддають накази про страту українських військовополонених", — йдеться у звіті.

ISW продовжує відстежувати відеозаписи та повідомлення про страти українських військовополонених російськими військовослужбовцями та спостерігає ширшу тенденцію російських зловживань проти українських військовополонених на різних ділянках фронту, які, здається, допускаються, якщо не прямо схвалюються, окремими російськими командирами.

Аналітики додають, що російські так звані військові блогери здебільшого прославляли страту українських військовополонених, підтверджуючи норму виправдовувати та відзначати військові злочини у ширшій російській ультранаціоналістичній спільноті.

"Багато російських блогерів не тільки виправдовували, а й святкували страту російських військовополонених у Курській області, стверджуючи, що страти були заслуженими або що такі страти — звичайний аспект війни", — йдеться у звіті ISW.

Водночас, зазначають у огляді, інші російські блогери підкреслено закликали російських військових збільшити кількість страт українських військовополонених на всьому театрі бойових дій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — нові подробиці прориву росіян: чи варто бити на сполох через події на Курщині.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини