Головна Новини Суспільство Війна з Росією Завтра чи через тиждень: Данілов заінтригував заявою про контрнаступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Завтра чи через тиждень: Данілов заінтригував заявою про контрнаступ

Секретар РНБО підтвердив, що Україна готова розпочати контрнаступ

27 травня 2023, 10:05 comments2026
Поділіться публікацією:

Україна справді готова розпочати свій контрнаступ для деокупації всіх раніше захоплених противником територій. Ось тільки, коли це станеться – ніхто зі зрозумілих причин не скаже. Це може статися завтра, а може, й через тиждень. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "BBC" заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

Завтра чи через тиждень: Данілов заінтригував заявою про контрнаступ

Олексій Данілов. Фото: з відкритих джерел

Видання звертає увагу, що Данілов не став називати конкретні дати початку контрнаступу ЗСУ, але зазначив, що Україна "не має права на помилку" за цим рішенням, оскільки це "історична можливість", яку "ми не можемо втратити".

Секретар РНБО заявив, що на ВСУ чекають команди з Генштабу і тільки від наших командирів залежить, коли ця команда прозвучить. Саме командири прораховують, як і за яких обставин найкраще наступати.

На запитання, чи готова українська армія до наступу, секретар РНБО відповів, що так не може стояти питання, тому що ЗСУ завжди готові захищати свою землю і тут питання не може стосуватись тимчасових рамок.

"Це (Ред. – контрнаступ) може статися завтра, післязавтра чи через тиждень. Було б дивно, якби я назвав дати початку тих чи інших подій. Так не можна... Перед нашою країною стоїть дуже відповідальне завдання. І ми розуміємо, що не маємо права на помилку", — цитує ВВС Данілова.

Також секретар РНБО спростував заяви деяких спікерів про те, що контрнаступ уже розпочався, заявивши, що "знищення російських центрів управління та російської військової техніки" було завданням ЗСУ з 24 лютого минулого року.

Читайте також на порталі "Коментарі" - український наступ (і частково контрнаступ) залишається однією з топ-тем і активно обговорюється як усередині нашої країни, так і за її межами. Не менш активно цього тижня обговорюється рейд російських супротивників путінського режиму до Бєлгородської області, можливо, за участю американської військової техніки. Про що говорять останні події російсько-української війни та розмови, що посилилися, навколо наступу ЗСУ – у політико-інформаційному і не тільки ракурсі? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

27 травня 2023, 09:43

Поза баріна. Путін теж завжди приймав подібну позу зверхності. Самого контрбліцкригу немає, але розмови про нього дають можливість постійної присутності в інфопросторі. Все, насправді, буде залежати від США.


Новини