Головна Новини Суспільство Війна з Росією Завод в ЄС цілодобово працюватиме для України. Як це допоможе фронту
commentss НОВИНИ Всі новини

Завод в ЄС цілодобово працюватиме для України. Як це допоможе фронту

У Швеції виробник боєприпасів Nammo запускає виробництво снарядів для України у п’ять змін, про це повідомила у мережі Х співробітник аналітичного центру Фінського інституту міжнародних відносин у Гельсінкі Мінна Аландер

14 лютого 2024, 12:12
Поділіться публікацією:

Як повідомила Аландер норвезько-фінський виробник боєприпасів Nammo переходить на виробництво снарядів на своєму підприємстві у Швеції у п’ять змін. Таким чином підприємство фактично вироблятиме боєприпаси для України протягом всієї доби.

Завод в ЄС цілодобово працюватиме для України. Як це допоможе фронту

Виробник боєприпасів Nammo

При цьому відомо, що виробництво на підприємстві Nammo подвоїлося з 2022 року. Проте цього все одно недостатньо, щоб компенсувати витрати боєприпасів Україною. Досягти потрібних обсягів виробництва в Nammo планують за декілька років.

Також Аландер повідомила, що інші європейські підприємства також перейшли на новий графік роботи заради України.

"Французька компанія Eurenco робить те саме в Карлскозі ",
— зазначає Аландер.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що Україні критично бракує снарядів і це вже відчувають на фронті. Зокрема, експерти відзначали, що Авдіївка може стати першою жертвою "снарядного голоду".

Також "Коментарі" розповідали, що за словами віце-президента Європейської комісії Жозепа Борреля, Україні, починаючи з березня 2023 року, було надано 330 тис снарядів з обіцяного мільйона. Переважно ці снаряди були передані із європейських запасів.

Нагадаємо, "Коментарі" писали про те, чому ЄС виявився неготовим передати Україні мільйон снарядів. Експерти підкреслювали, що труднощі, з якими стикаються Україна та ЄС у питаннях постачання нам боєприпасів, мають об'єктивні причини. Зокрема, виробничі потужності з виготовлення снарядів не можуть бути запущені швидко. А склади – виснажені.

Окрім того, європейці зазначали, що заводів для виробництва снарядів вистачає, проте треба працювати з виробниками, щоби вони в першу чергу працювали на Україну, а не на інші держави.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини