Головна Новини Суспільство Війна з Росією Затяжні вильоти МіГ-31К: коли в Україні не оголошуватимуть тривогу
commentss НОВИНИ Всі новини

Затяжні вильоти МіГ-31К: коли в Україні не оголошуватимуть тривогу

Раніше президент Зеленський доручив розробити рішення, щоб уникнути довготривалих тривог через вильоти носіїв "Кинджалів"

4 грудня 2023, 12:35 comments1224
Поділіться публікацією:

В Україні не оголошуватимуть повітряну тривогу у зв'язку з вильотами російських винищувачів МіГ-31К, але тільки в тому випадку, якщо буде відомо, що вони не загрожують. Проблема полягає в тому, що дізнатися про це не завжди можливо. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "РБК-Україна" зробив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Затяжні вильоти МіГ-31К: коли в Україні не оголошуватимуть тривогу

Винищувачі. Фото: з відкритих джерел

Спікер розповів, партнери країн НАТО намагаються якнайшвидше та повніше інформувати Київ про той чи інший виліт МіГ-31К.

"Плюс є наша розвідка. Але не завжди є інформація, з ракетою він летить або без, це просто переліт, це бойовий виліт, або просто тренувальний політ... Якщо є точна інформація, що МіГ-31К не становить загрози, — тоді, звичайно, не оголошуватиметься тривога", – висловився Юрій Ігнат.

При цьому Ігнат додав, що Повітряні сили в будь-якому разі інформуватимуть про злети МіГ, а ось як зробити так, щоб вони не паралізували країну, — керівництво держави доручило профільним міністерствам та відомствам розробити рішення.

При цьому у ВСУ зазначили, що поки що не готові сказати, яким буде це рішення. Тому громадян і далі інформуватимуть про загрозу.

У цьому ж інтерв'ю Юрій Ігнат наголосив, що країна-агресор зараз не просто накопичує ракети, вона відновлює свій стратегічний запас. І на даний момент у неї набагато менше ракет, ніж торік перед початком атак на енергосистему України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна вступила в зиму із тривожними військовими та біля військовими новинами. Російська окупаційна армія має певний поступ у Донецькій області. Путін, який, на думку західних ЗМІ, має здатність перемогти, оскільки демократичний світ не дав йому в Україні такої потужної відсічі, як слід, збільшує і витрати на війну, і російські збройні сили. Експерти проаналізували ексклюзивно для порталу "Коментарі" ситуацію на фронтах та перспективи бойових дій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини