Головна Новини Суспільство Війна з Росією Заспокоюватись рано: військовий пояснив, до чого готуються росіяни під Покровськом
commentss НОВИНИ Всі новини

Заспокоюватись рано: військовий пояснив, до чого готуються росіяни під Покровськом

Покровськ – це пріоритетна мета для росіян, тому вони готуються перекинути туди нові резерви

11 вересня 2024, 11:41
Поділіться публікацією:

На Покровському напрямі тривають дуже тяжкі бої, заявив військовий Кирило Сазонов. За його словами, росіяни намагаються пролізти одразу в кількох місцях, і саме це стало їхньою проблемою.

Заспокоюватись рано: військовий пояснив, до чого готуються росіяни під Покровськом

Покровськ

"Сил протиснути нашу оборону скрізь не мають. Великих резервів на вирішення цього завдання, схоже, немає. Дозволити собі зосередитися на якомусь одному завданні теж не можна. З низки об'єктивних причин. Головним фактором, на мою думку, став деякий дефіцит ресурсів і страх опинитися в казані", — каже Сазонов.

За його словами, ворог хотів взяти з нальоту Селідове, і вже звідти загрожувати підрозділам ЗСУ влаштувати котел. Але зробити цього не зміг і отримав там дуже гарячу зустріч. Тепер російські окупанти мають два варіанти, вважає військовий.

Згідно з першим варіантом, потрібно зупинити просування на Покровськ і займатися виключно південним флангом. Щоправда, є ризик ув'язнути у Селидове надовго, тоді про штурм Покровська найближчим часом можна забути. Другий варіант – залишити невелике угруповання для захисту флангу перед Селидовим, а основні зусилля зосередити на самому Покровську. При цьому Сазонов вважає, що, ймовірно, росіяни оберуть другий варіант, адже є політичне рішення якнайшвидше захопити Покровськ.

Сазонов вважає, що взяття Новогродівки стало останнім серйозним досягненням, далі все почало буксувати.

"Вони загрузли. Факт. Але їх лишається дуже багато. І напрямок зберігає свій статус пріоритетного. Тож резерви вони перекинуть. Скільки і коли побачимо. Заспокоюватись взагалі рано. І якщо за технікою вже бачимо певний дефіцит, то арта та авіація за нашими позиціями навалюють дуже активно. Тим не менш, колишнього просування вже немає. І не буде. Під Селидовим у них щодня такі втрати, що говорять про м'ясорубку. У цій ситуації говорити про взяття Покровська, як я попереджав – для Кремля занадто оптимістично", — каже військовий.

При цьому він стверджує, що розмови про просування на Дніпро чи Запоріжжя після взяття Покровська взагалі виглядають із розряду ненаукової фантастики.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про "селидівську м'ясорубку".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини