Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ влаштували окупантам «м’ясорубку»: де ворог губить до роти бійців кожну добу
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ влаштували окупантам «м’ясорубку»: де ворог губить до роти бійців кожну добу

Ворог не полишає спроб захопити Селидово, але там втрачає щодоби роту бійців

11 вересня 2024, 09:09
Поділіться публікацією:

Як повідомив у Фейсбуці військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, у Селидово окупаційні війська кожної доби гублять до роти і більше бійців. При цьому вони не мають жодної можливості прорватися в місто.

ЗСУ влаштували окупантам «м’ясорубку»: де ворог губить до роти бійців кожну добу

Війна в Україні

"Селидовська м’ясорубка", — відзначив Коваленко.

Втім, як підкреслив в ефірі Freedom речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук, ситуація на південному фланзі залишається напруженою: російські війська намагаються створити плацдарм для посилення своїх позицій та подальшого наступу на Покровськ.

За його словами, на Курахівському напрямку російські окупанти активно використовують колони бойової техніки для перекидання особового складу на передові позиції.

“Ми бачимо, що сьогодні ситуація розвивається по південному флангу надзвичайно складна. Я б сказав, вона має ознаки критичності, тому що ворог дійсно намагається тут створити свій плацдарм для того, щоб посилити свій південний фланг і продовжувати наступ на Покровськ. Традиційна російська тактика — охопити кліщами певну локацію і намагатися захопити, зокрема, і лобовими атаками”, — говорить Братчук.

Братчук також вказав на складні бої в районі населених пунктів Два Желанних, Гірник та Невельське, де російські війська намагаються просунутися.

“Сьогодні вибудовується така лінія оборони — Селидове, Курахове, Вугледар. Наше завдання, я думаю, щонайменше в цій осінній кампанії утримати ось цю лінію, і тоді ми зможемо сказати про те, що військова кампанія, яка триває вже рік, я хочу нагадати, російський наступ почався восени минулого року, повністю провалилася. Вони не досягли тих стратегічних цілей, навіть оперативних, про які мріяли, які планували", — заявив Братчук.

Він також підкреслив, що утримання цієї лінії оборони допоможе стабілізувати ситуацію в таких містах, як Костянтинівка, Дружківка та Краматорськ.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Путін не збирається завершувати війну і планує захопити Харків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини