Головна Новини Суспільство Війна з Росією Заради захоплення цього міста росіяни жертвують іншими напрямками: Bild розкрив деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Заради захоплення цього міста росіяни жертвують іншими напрямками: Bild розкрив деталі

Окупанти хочуть будь-що продавити оборону ЗСУ і захопити Покровськ

14 серпня 2024, 12:44 comments1093
Поділіться публікацією:

Після падіння Авдіївки у лютому російські війська розпочали спроби перерізати автотрасу T0504, яку називають "дорогу життя", оскільки це основний шлях постачання ЗСУ в районі Часового Яру. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише німецький таблоїд "Bild".

Заради захоплення цього міста росіяни жертвують іншими напрямками: Bild розкрив деталі

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що безпосередньо до траси росіянам залишилося лише 5 км через село Воздвиженка, проте ЗСУ збудували там міцну оборону та успішно стримують ЗС РФ.

Тому росіяни відмовилися від наступу на північ на трасу, а натомість просуваються на захід на Покровськ, важливий для ЗСУ логістичний пункт, зазначає аналітик "Bild" Юліан Рьопке.

Як пише Рьопке, на напрямі з-під Новоолександрівки росіяни вже кілька місяців не просуваються через дуже гарну оборону українських сил. Однак на території на захід за останні 4-6 тижнів вони досягли успіхів і просуваються у напрямку Покровська.

"Потрібно сказати, що, якщо їм не вдається розрізати важливу для логістики трасу на Часів Яр, тоді достатньо "лише" захопити сам Покровськ. Тому що траса стане марною, якщо саме місто впаде", — вважає Рьопке.

Читайте також на порталі "Коментарі" — противник окупував ще три населені пункти на Донеччині. Про це повідомляється в Telegram-каналі DeepState.

Військові аналітики зазначають, що йдеться про окуповані населені пункти Лисичне, Іванівка, Свиридонівка Покровського району Донецької області. Також у повідомленні йдеться, що російські окупанти просунулися у Гродівці, Костянтинівці, Невельському, біля Сергіївки, Піщаного та Новоторецького. Водночас, повідомляється, що противника відкинуто біля Стельмахівки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини