Головна Новини Суспільство Війна з Росією Запоріжжя видихнуло з полегшенням: як після Курщини ситуація змінилася у регіоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Запоріжжя видихнуло з полегшенням: як після Курщини ситуація змінилася у регіоні

Якщо два місяці тому середня кількість обстрілів на добу була 400 – 500, то на сьогодні це близько 200, пояснює Сергій Лишенко

6 вересня 2024, 21:55
Поділіться публікацією:

 Президент України Володимир Зеленський нещодавно повідомив, що план із переміщення російських військ до Курщини успішно втілений. За його даними, Путін перекинув 60 тисяч військових, переважно з Запорізької та Херсонської областей. На ситуацію на Запоріжжі після цієї операції відреагував депутат Запорізької обласної ради Сергій Лишенко в інтерв'ю 24 Каналу.

Запоріжжя видихнуло з полегшенням:  як після Курщини ситуація змінилася у регіоні

Операція ЗСУ у Курській області (фото з відкритих джерел)

Лишенко зазначив, що інтенсивність обстрілів в області суттєво зменшилася: якщо раніше це було близько 400-500 обстрілів на добу, то зараз цей показник становить близько 200. Менша кількість обстрілів свідчить про зниження активності атак, а подекуди були дні, коли російські війська взагалі не проводили нових наступів.

Головним результатом операції на Курщині Лишенко називає зниження бойової активності та спокій для прифронтових територій Запорізької області, де все ще проживають мирні жителі. Хоча російські атаки все ще трапляються, конкретного успіху щодо захоплення нових територій у ворога немає.

Він також зазначив, що російські сили іноді намагаються закріпитися в так званій "сірій зоні", але українська артилерія швидко їх витісняє, не дозволяючи досягти значних результатів на Запоріжжі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський прямо назвав втрати Росії у Курській області за місяць боїв. Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія втратила у боях у Курській області близько 6 тис. російських військових. За його словами, завдяки Курській операції, Україна зняла загрозу можливого наступу РФ на Сумську область.

Володимир Зеленський взяв участь засіданні Контактної групи з питань оборони України, що відбувається на авіабазі НАТО Рамштайн у Німеччині. Під час виступу президент розповів про ситуацію на Курському напрямку та втрати РФ. 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини