Головна Новини Суспільство Війна з Росією Заморозка війни в Україні: ЗМІ дізналися сценарій, який розглядають США
commentss НОВИНИ Всі новини

Заморозка війни в Україні: ЗМІ дізналися сценарій, який розглядають США

Вашингтон вивчає сценарій, за якого Україна не зможе вигнати загарбників зі своєї території

18 травня 2023, 14:34 comments12055
Поділіться публікацією:

Адміністрація Джо Байдена припускає ймовірність того, що повномасштабна війна в Україні перетвориться на заморожений конфлікт на десятиліття за прикладом ситуації з розділеною Кореєю. Як передає видання "Коментарі", про це пише американське видання Politico за підсумками бесід із джерелами у Вашингтоні.

Заморозка війни в Україні: ЗМІ дізналися сценарій, який розглядають США

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

За інформацією видання, у Білому домі та інших владних органах США вже проходили попередні обговорення можливих конфігурацій лінії розмежування, яку Україна та Росія погодилися б не перетинати, але яка не має бути офіційним кордоном.

"Це сценарій, який може виявитися найбільш реалістичним у довгостроковій перспективі, враховуючи, що ні Київ, ні Москва не схильні будь-коли визнавати поразку. Це також стає все більш імовірним на фоні зростаючого в адміністрації почуття того, що майбутній український контрнаступ не завдасть Росії смертельного удару", – йдеться у матеріалі.

Наголошується, що заморожений конфлікт може стати політично прийнятним довгостроковим результатом для США та інших країн-партнерів України, оскільки дозволить знизити витрати на підтримку Києва. Натомість Україні можуть запропонувати довгострокові зв'язки зі США та НАТО у сфері безпеки.

Журналісти зазначають, що корейський сценарій для України поки що не називається Вашингтоном, як такий, до якого треба починати рухатися. На сьогоднішній день влада США готова надавати Україні необхідні зброю та підтримку і надалі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — коли Україна може отримати літаки західного зразка – про що говорять події низки країн.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Володимир Зеленський анонсував важливі новини для оборони України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини