Головна Новини Суспільство Війна з Росією Заморозка війни в Україні: у Чехії висловилися про такий сценарій
commentss НОВИНИ Всі новини

Заморозка війни в Україні: у Чехії висловилися про такий сценарій

Глава МЗС Чехії Ян Липавський пояснив небезпеку замороженого конфлікту в Україні

4 квітня 2024, 11:50
Поділіться публікацією:

Заморожування війни Росії проти України не призведе до стабільного миру. Європейському Союзу та НАТО необхідна дискусія щодо стратегії щодо дій країни-агресора. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ Чехії Ян Липавський, повідомляє "Deutsche Welle".

Заморозка війни в Україні: у Чехії висловилися про такий сценарій

Глава МЗС Чехії Ян Липавський. Фото з відкритих джерел

Липовський зазначив, ні Північноатлантичний альянс, ні Європейський Союз не мають стратегії щодо РФ.

"Загальні дебати про нашу стратегію щодо Росії не ведуть ні в НАТО, ні в ЄС. Я вважаю це помилкою. Я вважаю, що ми повинні вести такі дебати. Під час такої дискусії треба обговорювати і те, як має закінчитися війна в Україні", – зазначив топ-дипломат.

Водночас він пояснив необхідність дотримання принципів суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів та Будапештського меморандуму 1991 року.

Окремо Ян Липавський наголосив на принципі, згідно з яким держава і народ України повинні мати право голосу при ухваленні рішення про майбутній мир з Росією.

"Найбільшою помилкою, яку ми, Захід чи провідні сили могли б зробити, було б нав'язувати чи диктувати Україні будь-яке рішення, не запросивши її до участі в цьому процесі", – висловився міністр.

Він зазначив, що в такому разі українці відчують себе відданими, а це не призведе до міцного та справедливого миру та безпеки в Європі.

"Мене не тішить, коли я чую про заморожування конфлікту, тому що в Україні конфлікт був заморожений з 2014 року, а нинішня війна — це просто продовження замороженого конфлікту, який розпочався у 2014 році. Тож, на мій погляд, це не принесе справедливого та міцного миру на європейському континенті", – каже Липовський.

Він вважає, що війна в Україні стала наслідком масштабнішої проблеми — російського імперіалізму.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Зеленського зробили заяву про "заморожування" війни та звернулися до Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини