Головна Новини Суспільство Війна з Росією Замах на Буданова: як Київ зміг зірвати змову полковників-зрадників
commentss НОВИНИ Всі новини

Замах на Буданова: як Київ зміг зірвати змову полковників-зрадників

Протягом кількох місяців СБУ спостерігала за розробниками плану – двома полковниками Управління державної охорони

27 травня 2024, 09:30 comments1317
Поділіться публікацією:

У травні стало відомо, що працівники СБУ викрили мережу агентів ФСБ, які готували вбивство українських чиновників, зокрема президента Володимира Зеленського, голови СБУ Василя Малюка та голови ГУР Кирила Буданова. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The Times.

Замах на Буданова: як Київ зміг зірвати змову полковників-зрадників

Кирило Буданов. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що Буданова планували вбити під час скоординованої ракетно-безпілотної атаки. Однак упродовж кількох місяців СБУ спостерігала за розробниками плану: двома полковниками Управління державної охорони (УДО). Також спостереження вели за третьою людиною, яку підозрювали у роботі на Федеральну службу безпеки (ФСБ).

Вони знали, що трійка планує вбити Буданова та стежать за головою СБУ генерал-лейтенантом Василем Малюком, а також за самим Зеленським, розповів український офіцер. За його словами, під час підготовки до замаху підозрювані привезли до Києва реактивні гранатомети, протипіхотну міну МОН-90 та безпілотників-смертників.

Першого підозрюваного, названого джерелом у правоохоронних органах як полковника Андрія Гука, звинувачують у тому, що він працював на ФСБ з 2014 року. Він нібито завербував другу людину, полковника Олександра Деркача, і передавав групі накази ФСБ.

За словами журналістів, спілкування між убивцею та його кураторами було перехоплено СБУ за допомогою потужних технологій стеження. Малюк негайно повідомив про це Буданову. На вбивцю накинулася група збройного реагування, а СБУ підготувала швидку операцію зі збирання його ймовірних співучасників.

"Нашою метою було здійснити одночасний арешт, щоб вони не могли повідомити одне одного, щоб вони не втекли", — сказав офіцер.

За інформацією журналістів, архітектором нової агресивної стратегії ФСБ вважається заступник директора відомства Сергій Корольов – фаворит Путіна, який, як повідомляється, має глибокі зв'язки з російською мафією. У досьє на нього, наданому The Times українським ГУР, його називають "вовкодавом Путіна". Його завданням є збір інформації про інших членів російського уряду та усунення потенційних конкурентів. Це загадковий персонаж, який народився в Киргизстані, йому близько 60 років, і він вважає за краще працювати в тіні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Буданова розкрили плани РФ по Харківщині.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини