Головна Новини Суспільство Війна з Росією Залужний заявив про загрозу, що нависла над Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Залужний заявив про загрозу, що нависла над Україною

Головнокомандувач ЗСУ написав колонку для всесвітньо відомого журналу The Economist

1 листопада 2023, 21:44 comments19996
Поділіться публікацією:

Над Україною зараз нависла загроза позиційної війни, в якій Росія, використовуючи свою ресурсну перевагу, рано чи пізно здобуде перемогу над ЗСУ. Щоб уникнути цієї пастки, Україні потрібна західна військова допомога, насамперед авіація, дрони та РЕБ. Про це, як повідомляють "Коментарі", у колонці для журналу The Economist написав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Залужний заявив про загрозу, що нависла над Україною

Валерій Залужний

"Якщо Україна хоче вибратися з цієї пастки, нам знадобиться все це: перевага в повітрі, значно покращені можливості радіоелектронної боротьби та протибатарейної боротьби, нові технології розмінування та здатність мобілізувати та навчати більше резервів, — написав Залужний. — Нам також необхідно зосередитися на сучасному командуванні та управлінні, а також на раціоналізації нашої логістики, одночасно заважаючи Росії ракетами більшої дальності. Нові, інноваційні підходи можуть знову перетворити цю позиційну війну на маневрену".

Як зазначає Залужний, Росія, як і раніше, має перевагу в повітрі, хоч і зазнала великих втрат від дій українських захисників. Зокрема, ЗСУ знищили 550 систем ППО, але росіяни "продовжують створювати нові ударні ескадрильї". Ще одним неприємним сюрпризом для Сил оборони України стали російські дрони, які взяли на себе більшу частину ролі "пілотованої авіації у плані розвідки та завдання ударів з повітря". Спираючись на свою перевагу у повітрі, РФ стримує наступ ЗСУ.

"Ми повинні використовувати сигнальні помилкові цілі, щоб заплутати російські плануючі бомби. Нам потрібно засліплювати тепловізійні камери російських дронів у нічний час за допомогою стробоскопів", — вказує Залужний на рецепт боротьби з цією російською перевагою.

Ще одним пріоритетом для України, на думку Залужного, має стати розвиток засобів радіоелектронної боротьби задля придушення сигналів зв'язку та навігації.

"РЕБ — це ключ до перемоги у війні дронів", — зазначає Залужний. За його словами, Росія за останнє десятиліття модернізувала свої сили РЕБ, створивши новий рід військ та створивши 60 нових типів техніки. Поки що у цьому типі техніки, вона має перевагу перед Україною.

The Economist — англомовний щотижневий журнал новинної спрямованості. Публікується у Великій Британії з вересня 1843 року. У 2012 році тираж перевищив 1 600 000 екземплярів, більше половини яких було продано у Північній Америці.

Тим часом, Китай "стер" Ізраїль зі своїх карт.

Стало відомо, що Кім Чен Ин отримає від Путіна за постачання зброї РФ.

А Арестович знову дорікнув Зеленському.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

1 листопада 2023, 22:38

Рік хвалились самі, а з росіян глузували: саперні лопатки, вкрадені унітази, стара техніка, ... . Що, біганина з бубнами трохи подіяла, розкрила очі на ворога? А от на власну країну ні очі ні розуму не відкрила. Те ж скиглення: "нам би більше допомоги", "та як би ж в нас почали діяти ось так та ось так". Закочуй рукави та роби. Не просто роби, а мобілізуй всю країну і не пихатими відосиками. Перемагають всією країною, а ні вождями і командувачами. Побачив, як у ворога переналаштували всю країну на військові рейки? То переналаштовуй Україну. Жени весь той корупційний Мотлох-95 Зе, Єрмака, фінаншиста Гетманцева який знищує ініціативу, Раду з мовним омбудсменом які пригнічують штрафами суспільство, скорочуй у 5 разів всіх чиновників які проїдають країну як терміти, припинити захмарні пенсії та премії всім корумпованим суддям прокурорам чиновникам, ...


Новини