Головна Новини Суспільство Війна з Росією Залужний заявив про можливий повторний наступ РФ: коли та з якого боку може напасти ворог
commentss НОВИНИ Всі новини

Залужний заявив про можливий повторний наступ РФ: коли та з якого боку може напасти ворог

Валерій Залужний не виключає, що РФ в лютому може знову відновити наступ

15 грудня 2022, 16:14
Поділіться публікацією:

Росія може повторно спробувати напасти вже в лютому. Відтак для України важливо утримати лінію фронту та не здати свої позиції, адже звільняти окуповані території для наших військових набагато складніше. Таку заяву зробив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю для The Economist.

Залужний заявив про можливий повторний наступ РФ: коли та з якого боку може напасти ворог

Валерій Залужний (фото з відкритих джерел)

Український генерал розповів, що Україна за допомогою партнерів активно спостерігає за ситуацією навколо фронту, моніторить ситуацію щодо підготовки до повторного наступу.

 Сьогодні важливим завданням для Збройних сил України, є підготовка до можливого наступу РФ у лютому, щоб продовжувати війну з новими силами та резервами.

"Наші війська зараз всі зав'язані в боях, вони стікають кров'ю. Вони стікають кров'ю і їх витягують. Вони стікають кров'ю і тримаються виключно завдяки мужності, героїзму і вмінню командирів тримати ситуацію під контролем", — сказав Залужний.

Валерій Залужний не виключає, що РФ в лютому може знову відновити наступ, в кращому випадку, в березні, а в гіршому в січні. Цей наступ може відбутися не на Донбасі, а з боку Білорусі в напрямку до Києва. Окрім цього, в ЗСУ не виключають південний напрямок.

"Ми зробили всі розрахунки — скільки нам потрібно танків, артилерії й так далі. Це те, на чому зараз потрібно всім сконцентруватися. Нехай пробачать мені солдати в окопах, але зараз важливіше зосередитися на накопиченні ресурсів для більш тривалих і важких боїв, які можуть початися в наступному році", — сказав Залужний.

 Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що Залужний відповів на заяву американського генерала Міллі про переговори з РФ.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини