Головна Новини Суспільство Війна з Росією Залужний з'явився на офіційному заході: живий та здоровий
commentss НОВИНИ Всі новини

Залужний з'явився на офіційному заході: живий та здоровий

Вперше за останній час головнокомандувач прийняв участь в офіційних заходах, які висвітлюються ЗСУ

26 травня 2023, 19:35 comments1468
Поділіться публікацією:

Сьогодні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, фейки про загибель або поранення якого тиражувала останнім часом російська пропаганда, з'явився на офіційних заходах, які були висвітлені армією. Він взяв участь у прийнятті до складу ВМС України нового судна — малого броньованого артилерійського катеру "Буча". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на прес-службу Генштабу ЗСУ.

Залужний з'явився на офіційному заході: живий та здоровий

Валерій Залужний та катер "Буча"

На офіційній церемонії були присутні також заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов,  начальник Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Шаптала та особовий склад ВМС ЗС України.

Буча P181 — малий броньований артилерійський катер проєкту 58155 (шифр "Гюрза-М"). Побудований восьмим в серії цих катерів. Закладений у 2019 році, введений до складу ВМС ЗС України — 26 травня вересня 2023. МБАК "Буча" флагман київського дивізіону річкової флотилії.

"Бучу" почали будувати у 2019 році. Тоді повідомлялось, що виробництво катера на замовлення Міністерства оборони України триватиме чотири місяці, проте у грудні 2020 року всі роботи були призупинені. Для майбутнього МБАКу сформували корпус, але збирання не починали. Про відновлення робіт стало відомо лише в липні 2021 року. На новому судні сформували корпус та встановили деякі агрегати, зокрема головні енергетичні установки. Також розпочалось встановлення обладнання на ходовій рубці та збирання житлового відсіку. Катер урочисто спустили на воду 30 вересня 2021 року на підприємстві "Кузня на Рибальському". Першочергово він мав надійти до складу ВМС України, проте повномасштабне вторгнення Росії призупинило цей процес.

Основні характеристики судна: водотоннажність — 54 тони, довжина — 23 метра, ширина — 4,8 метри, осадка — 1 метр, швидкість - 25 вузлів, дальність плавання — 900 миль, автономність — 5 днів, екіпаж — 5 осіб, озброєння — здвоєнна корабельна артилерійська установка, 30-мм гармата ЗТМ-1, 30-мм гранатомет КБА-117, 7,62 мм кулемет КТ-7,62, 2 ПТРК Бар'єр, переносний ЗРК, можливість постановки мін.

Тим часом, Сербія приготувалася до війни: в чому причина.

Україна відбила хімічну атаку росіян. 

А у Кремлі відповіли, чи готовий Путін розмовляти із Шольцем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини