Головна Новини Суспільство Війна з Росією Залужний тут ні до чого. Експерт пояснив, з чим пов’язана стагнація на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Залужний тут ні до чого. Експерт пояснив, з чим пов’язана стагнація на фронті

Стагнація на фронті, про яку говорив президент Володимир Зеленський, пов’язана не із успіхами ворога чи провалами в плануванні дій зі сторони України, а із нестачею озброєнь, сказав в інтерв’ю «Главреду» військовий експерт Олександр Мусієнко

9 лютого 2024, 13:20
Поділіться публікацією:

Наразі Росія володіє ініціативою на полі бою, особливо на Сході. Зараз окупанти ведуть наступальні дії, говорить Олександр Мусієнко. За його словами, у противника є незначні тактичні успіхи, але, попри це, українські сили продовжують протидіяти РФ і досить ефективно стримувати натиск ворога.

Залужний тут ні до чого. Експерт пояснив, з чим пов’язана стагнація на фронті

З чим пов'язана стагнація на фронті

Експерт додав, що стагнація, про яку говорить президент, не свідчить про те, що якось неправильно плануються операції. Проблема в тому, додає Мусієнко, що Україна не отримує достатню кількість озброєння.

"Ми чекаємо літаки, ракети Taurus. А враховуючи те, що президент давав інтерв'ю італійському медіа, то це ще був і заклик до наших західних партнерів, адже Італія головуватиме у "Великій сімці". І інтерв'ю італійському мовнику важливе з точки зору впливу на італійську аудиторію, їхній істеблішмент і політикум",
- вважає аналітик.

За його словами, зараз в ЗСУ нестачу артилерії намагаються компенсувати дронами, які отримують за рахунок волонтерів і того, що надає держава. Саме ними намагаються стримати ворога. При цьому експерт вважає, що наступальний потенціал Росії вичерпається десь приблизно до березня.

Нагадаємо, як повідомляв портал "Коментарі", основною претензією Володимира Зеленського до Валерія Залужного була так звана стагнація на фронті. Як результат, Залужний був звільнений з посали головнокомандувача ЗСУ, а на його місце призначили Олександра Сирського.

Портал "Коментарі" повідомляв, що новопризначений головком Олександр Сирський зазначив, сьогодні перед Україною на порядку денному стоять нові завдання, зокрема: чітке та детальне планування дій усіх органів військового управління, об'єднань, з'єднань та частин з урахуванням потреб фронту у новітній зброї, яка надходить від наших союзників; швидкий та раціональний розподіл необхідного для бойових дій залишається основним завданням військової логістики.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://glavred.net/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Іванович

9 лютого 2024, 17:42

Чисто рюская тактика менять командующих для "шанса на успех (безуглая)"


Новини