Головна Новини Суспільство Війна з Росією Залужний розповів про різницю між російською армією і українськими військами
commentss НОВИНИ Всі новини

Залужний розповів про різницю між російською армією і українськими військами

Валерій Залужний назвав в чому головна відмінність української армії від російської. А також порівняв керівника армії РФ з гоголівським персонажем.

17 грудня 2022, 22:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний розповів, що радянська, а зрештою і російська армія нав’язувала поняття "командира". Проте командир і лідер це не тотожні поняття, запевняє Залужний та пояснив різницю між українськими військами та російською армією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Economist, якому український військовий дав інтерв’ю.

Залужний розповів про різницю між російською армією і українськими військами

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Фото з відкритих джерел

Головною різницею в українській і російській армії, які довгий час використовували методи СРСР, Валерій Залужний називає командирів.

"При всій повазі до пана Суровікіна, якщо подивитися на нього, то це звичайний петровський полководець часів Петра Першого, скажімо так, держиморда", — говорить Залужний.

Держиморда – це персонаж твору Гоголя "Ревізор", якого можна описати як грубого поліцейського, що сліпо виконує накази.

Керманич ЗСУ запевняє, що українська армія таку проблему усвідомила у 2014 році, коли молодими лейтенантами прийшли командувати люди з радянської військової школи. Залужний говорить, що і в українській армії були свої держиморди, які кулаками та своєю силою хотіли навести порядок. Залужний запевняє, що варіант з держимордами в управлінні армією поганий і потрібно залишатись людиною.

"Бути нормальним завжди можна. Бути нормальним означає залишатися людиною в будь-якій ситуації – це найголовніше. Залишитися людиною, стати лідером. Бути розумнішим, бути сильнішим, бути більш талановитим і в такому випадку намагатися керувати людьми", — говорить головнокомандувач Збройних сил України

Раніше портал "Коментарі" писав цитату Валерія Залужного, який розповів, що потрібно робити з ворогами України, зокрема і з росіянами.

Також "Коментарі" писали про топ 10 кращих політичних цитат 2022 року за версією британського видання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

17 грудня 2022, 22:33

А чому він порівнює саме з армією великобородатих братів? Чому не з НАТО, ЦАХАЛ, Південної Кореї? Ніяк великобратнього синдрому не позбувся? Так СРСР полюбляв порівнювати свої досягнення з 1913 роком. Хоч Росія і ворог, але ворог, який сам себе забезпечує. Іронії не помічає? Захищає справжню країну, яка все своє має для свого захисту, чи розікрадений владними бандами анклав?


Новини