Головна Новини Суспільство Війна з Росією Залужний прокоментував ідею електронних повісток
commentss НОВИНИ Всі новини

Залужний прокоментував ідею електронних повісток

Валерій Залужний пояснив своє ставлення до електронних повісток для посилення мобілізації в Україні.

26 грудня 2023, 16:11
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний відреагував на ідею мобілізації в Україні через вручення електронних повісток. А також прокоментував "реєстр боржників", який складається з ухилянтів від мобілізації.

Залужний прокоментував ідею електронних повісток

Залужний про електронні повістки для мобілізації. Фото з відкритих джерел

За словами Залужного армія виступає за будь-які способи, які допоможуть поповнити її резерви.

"Ми раді будь-якому способу, який забезпечить нашу потребу в людях", — сказав Залужний

Валерій Залужний пояснив, що це не пропозиція Генштабу чи Збройних сил, адже ці структури, за словами головнокомандувача ЗСУ "навіть не мають можливості оцінити, чи можливо це".

Також Валерій Залужний відреагував на можливе створення "реєстру боржників", до якого б потрапили ухилянти від мобілізації та отримали б певні обмеження.

"Ми армія. Ми Збройні Сили України. Ми маємо лише воювати. Маємо отримувати ресурси і виконувати завдання. Ми не можемо думати про те, щоб втрутитися в цивільне життя. Для цього є відповідні центральні органи влади", — відповів Залужний.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Валерій Залужний відреагував на ситуацію з можливою мобілізацією людей з інвалідністю другої та третьої груп. За словами генерала ідея щодо осіб зі ступенем інвалідності другої та третьої групи наразі не актуальна, а рішення про придатність на військову службу повинна забезпечувати військово-лікарська комісія.

Також "Коментарі" писали, що народний депутат від партії "Слуга народу" Олександр Горенюк розповів, коли новий закон про мобілізацію може набути чинності. За словами нардепа це станеться після кількох процедур пов'язаних з голосуванням, правками, доповненнями та підписом президента. Таким чином народний депутат прогнозує, що закон почне діяти на початку весни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини