Головна Новини Суспільство Війна з Росією Залужний призначив екс-генпрокурора Луценка командиром взводу ударних БПЛА: чи виправдано це
commentss НОВИНИ Всі новини

Залужний призначив екс-генпрокурора Луценка командиром взводу ударних БПЛА: чи виправдано це

З початку широкомасштабного російського вторгнення Юрій Луценко перебуває на фронті, займаючись бойовою, небезпечною роботою

23 лютого 2023, 12:15 comments2006
Поділіться публікацією:

З'явилася інформація, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний призначив екс-міністра МВС, колишнього генерального прокурора Юрія Луценка командиром взводу ударних безпілотних авіаційних комплексів. Як розцінюєте таке призначення? Хто з колишніх топ-політиків та чиновників дуже незвичайно проявив себе з початку повномасштабної російської агресії? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Залужний призначив екс-генпрокурора Луценка командиром взводу ударних БПЛА: чи виправдано це

Юрій Луценко. Фото: Фейсбук Юрія Луценка

Луценко справді бере безпосередню участь у бойових діях

Директор Українського інституту політики Руслан Бортник зізнався, що не вражений цим призначенням.

"Я давно стежу за діяльністю Юрія Луценка. До нього як до політика, як до державного діяча можна мати питання, але не можна його звинувачувати в тому, що він щось робить без душі. Людина він досить щира, відкрита, іноді – реактивна. І мене не здивувало, що з початку широкомасштабного російського вторгнення він перебуває на фронті, займаючись бойовою, небезпечною роботою. Мої джерела говорили, що він неодноразово ризикував життям. Що він бере безпосередню участь у бойових діях".

За словами експерта, із нардепів ВР воюють двоє Романів – Костенко та Лозінський, також Сергій Рудик та Михайло Забродський, Тетяна Чорновіл, багато депутатів місцевих рад.

"Впевнений, у майбутньому, після закінчення війни, ці дії будуть гідно оцінені суспільством, – зазначає Руслан Бортник. – У той же час, важливо, щоб слідом за реально воюючими депутатами та політиками (прізвища частини з них я назвав), не підтягнулася тилова колона людей, оформлених у частинах територіальної оборони, "блатних" частинах Міноборони, але реально мало що роблять у цьому ракурсі. Слід виключити таке політичне шахрайство".

У новому призначенні Луценка немає нічого, що суперечить здоровому глузду

Аналітик, фахівець із ракетного озброєння Олександр Кочетков не бачить нічого незвичайного у поведінці наших політиків. За його словами, війна для них мало що змінила у базових установках.

"Молоді ідейні пішли на фронт, "п'ята колона" втекла на Лазурне узбережжя, імітатори так і продовжують надувати щоки і таврувати агресора в інтерв'ю з безпечної відстані. А корупціонери, як і раніше, крадуть", – наголошує аналітик.

У новому призначенні Юрія Луценка експерт не бачить нічого, що суперечить здоровому глузду.

"Юрій відслужив у радянській армії, тобто має реальну військову підготовку. Після ВНЗ він отримав звання лейтенанта запасу. Причому його військова спеціалізація – це зв'язок, що є принципово важливим для безпілотників. А ось інші колишні генпрокурори та інші топ-керівники поблизу передової якось не проглядаються", – констатує Олександр Кочетков.

Родина Луценка ще з 2014 року воює на фронті

Керівник Центру підготовки операторів БПЛА "Крук", політтехнолог, офіцер ЗСУ Віктор Таран пояснює:

"Важливо розуміти, що родина Луценків із перших днів війни, ще з 2014 року, воює на фронті. Спочатку це був його син Олександр, який воював в артилерії, допомагав "кіборгам" у Донецькому аеропорту тощо. Щодо самого Юрія Луценка, то, будучи на посаді генпрокурора, він ініціював спецконфіскацію, яка дозволила перенаправити мільярди Януковича, зокрема, на українську армію".

Після тяжкої хвороби Юрій сам пішов, коли сталося російське відкрите вторгнення, наголошує Віктор Таран.

"Тим "диванним експертам", хто почне розповідати – такий чи не такий Луценко, на своєму місці чи ні, я порадив би підняти свій зад і піти воювати. Аеророзвідка – це пріоритетна ціль для ворога. Я говорю, як людина, яка займається відповідним навчанням операторів БПЛА, – наголошує експерт. – Усіх хейтерів закликаю піднятися з дивана, вступити до лав ЗСУ, пройти навчання управління тими самими ударними дронами".

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні: чого далі чекати від Заходу та Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

сова-сова

24 лютого 2023, 00:34

луценко молодець

иван

23 лютого 2023, 19:44

а яка зарплата у очередного патриота ? в Украаіні ведь усі патріоти

Олексій

23 лютого 2023, 12:37

Пригадав, як в Сірії американські військові знищили підрозділ терористів-"вагнерівців" теж ударними дронами. А керували цими дронами з території США з командного пункту. В Україні теж так буде організовано?


Новини