Головна Новини Суспільство Війна з Росією Залужний попросив британців допомогти Україні перемогти: до якого кроку закликав екс-главком
commentss НОВИНИ Всі новини

Залужний попросив британців допомогти Україні перемогти: до якого кроку закликав екс-главком

Валерій Залужний наголосив на необхідності забезпечити Україну достатньою кількістю новітньої зброї та зняти обмеження на її застосування

сьогодні, 15:53
Поділіться публікацією:

Посол України у Великій Британії та екс-главком ЗСУ Валерій Залужний висловив слова подяки британцям за допомогу в обороні України від російської агресії та закликав до більш рішучих кроків, без чого не можна навіть говорити про українську перемогу. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Голос Америки".

Залужний попросив британців допомогти Україні перемогти: до якого кроку закликав екс-главком

Валерій Залужний. Фото: із відкритих джерел

Екс-главком виступав перед аудиторією, що складалася з партійних активістів і депутатів та чиновників, серед яких був зокрема міністр закордонних справ Девід Леммі та міністр оборони Джон Гілі.

Посол нагадав, що після війни саме за правління лейбористської партії Великобританія зіграла провідну участь у створенні НАТО як основи безпеки в Європі.

Валерій Залужний сказав, що той досвід та розуміння важливості "сили та стримування" зараз також є аргументом на користь "прискореного" членства України в Альянсі.

За його словами, підтримка вступу України до НАТО є головним елементом гарантій безпеки, необхідних для міцного миру. Він наголосив на необхідності забезпечити Україну достатньою кількістю новітньої зброї та зняти обмеження на її застосування.

"Якщо Росія запускає ракети по будь-яких цілях в Україні, чи то цивільних, чи військових, то і Україна має повне право відповідати таким самим чином, завдаючи сильних ударів по військових цілях в Росії. Хіба не про це 51-ша стаття Статуту ООН? Напевне так. Це не ескалація. Йдеться про принципи самооборони", — зазначив Залужний.

Він стверджує, що "вже зараз" партнери можуть допомогти захистити український повітряний простір, збиваючи російські ракети та дрони на заході України.

Також він нагадав про необхідність втілення санкцій щодо Росії та використання насамперед російських грошей, заморожених на заході російських активів, для допомоги Україні, а не грошей західних платників податків.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Politico назвало справжню причину: чому Залужний був проти Курської операції та називав її авантюрою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини