Головна Новини Суспільство Війна з Росією Залужний показав, як ЗСУ звільняли П'ятихатки (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Залужний показав, як ЗСУ звільняли П'ятихатки (ВІДЕО)

ЗСУ атакували позиції окупантів, їхню техніку та живу силу

19 червня 2023, 17:08
Поділіться публікацією:

ЗСУ звільнили від російських окупантів населений пункт П'ятихатки, що в Запорізькій області. Український стяг повернули над селом бійці 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Відповідне відео, як проходило звільнення з’явилося на сторінці Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Залужний показав, як ЗСУ звільняли П'ятихатки (ВІДЕО)

ЗСУ звільнили П'ятихатки (ілюстративне фото з відкритих джерел)

На опублікованому відео видно, як ЗСУ завдяки влучним пострілам палять російську техніку, їхні зенітні установки, позиції та живу силу. Боролися з росіянами, в тому числі, й ударні дрони.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Залужний виступив проти підриву мостів через Дніпро26 лютого 2022 року, на третій день повномасштабного вторгнення Росії в Україну, керівництво країни розглядало можливість підриву мостів через Дніпро, щоб уповільнити російський наступ та перешкодити переправі росіян на правий берег. Та проти цієї ідеї виступив Валерій Залужний. 

Голова СБУ поцікавився думкою Залужного, той категорично заперечив: “Підірвати мости? В жодному разі! Це буде зрада тих, хто залишився на лівому березі Дніпра – і військових, і цивільних”. Окрім цього, як стверджують у Бі-бі-сі, ЗСУ під керівництвом Залужного почали готуватися до широкомасштабного вторгнення Росії вже влітку 2021 року. З того часу Генштаб перейшов фактично на цілодобову роботу, а Залужний змінив місце проживання поближче до штабу, щоб приховувати інтенсивну працю Генерального штаба. В цей час були змінені розташування систем ППО, які вивозились зі своїх місць постійної дислокації вночі.

При цьому про бойові пригодовування не розповідали як Зеленському, так і американцям, оскільки вважали, що вони можуть проінформувати президента України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини