Головна Новини Суспільство Війна з Росією Залужний виступив против підриву мостів через Дніпро
commentss НОВИНИ Всі новини

Залужний виступив против підриву мостів через Дніпро

В перші дні широкомасштабного вторгнення вищим керівництвом України розглядалась така можливість

14 червня 2023, 22:17
Поділіться публікацією:

26 лютого 2022 року, на третій день повномасштабного вторгнення Росії в Україну, керівництво країни розглядало можливість підриву мостів через Дніпро, щоб уповільнити російський наступ та перешкодити переправі росіян на правий берег. Та проти цієї ідеї виступив Валерій Залужний. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на публікацію Бі-бі-сі.

Залужний виступив против підриву мостів через Дніпро

Валерій Залужний

"Публічно влада закликала українців не панікувати, однак між собою члени уряду почали активно обговорювати ідею підірвати усі київські мости, — пишуть журналісти. — Це дозволило б затримати російську армію перед природною перешкодою – річкою Дніпро, і не допустити росіян до урядового кварталу. Саме тоді один з високопоставлених урядовців набрав тодішнього голову СБУ Івана Баканова. Вимагав, аби той наказав своїм спецпризначенцям підірвати мости і відрізати лівий берег Дніпра від правого".

Голова СБУ поцікавився думкою Залужного, той категорично заперечив: “Підірвати мости? В жодному разі! Це буде зрада тих, хто залишився на лівому березі Дніпра – і військових, і цивільних”.

Окрім цього, як стверджують у Бі-бі-сі, ЗСУ під керівництвом Залужного почали готуватися до широкомасштабного вторгнення Росії вже влітку 2021 року. З того часу Генштаб перейшов фактично на цілодобову роботу, а Залужний змінив місце проживання поближче до штабу, щоб приховувати інтенсивну працю Генерального штаба. В цей час були змінені розташування систем ППО, які вивозились зі своїх місць постійної дислокації вночі.

При цьому про бойові приготовування не розповідали як Зеленському, так і американцям, оскільки вважали, що вони можуть проінформувати президента України.

Тим часом, у НАТО прокоментували перебіг українського контрнаступу.

А відомий в Україні блогер зізнався, чому не пішов на фронт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

14 червня 2023, 23:58

Останній абзац треба було закінчити словами: "оскільки вважалось, що вони проінформують президента Росії".


Новини