Головна Новини Суспільство Війна з Росією Залужний назвав свої зауваження до резонансного законопроєкту про мобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Залужний назвав свої зауваження до резонансного законопроєкту про мобілізацію

Головком виставив п'ять основних зауважень до законопроєкту про мобілізацію, що обговорюється

22 грудня 2023, 07:27 comments3684
Поділіться публікацією:

Генштаб ЗСУ загалом схвалює новий законопроєкт про мобілізацію та порядок проходження військової служби, який зараз доопрацьовується у Верховній Раді та окремі положення якого вже викликали значний резонанс у суспільстві. Але деякі норми з документа треба усунути, вважають у Генштабі. Про це йдеться у листі Генштабу до Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки за підписом головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Як повідомляє портал "Коментарі", текст листа опублікувала нардеп Мар'яна Безугла.

Залужний назвав свої зауваження до резонансного законопроєкту про мобілізацію

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

У листі є низка зауважень Генштабу щодо норм, "які не відповідають інтересам ЗСУ та не сприяють забезпеченню обороноздатності держави".

Перше зауваження – взяття всіх жінок на військовий облік. На думку Генштабу, це збільшить удвічі навантаження на ТЦК, заклади охорони здоров'я, які проводять медогляд військовозобов'язаних, а також спричинить "певний резонанс" у суспільстві та спонукає жінок масово залишати Україну.

Також у Генштабі проти статті про обов'язкову ротацію військовослужбовців після 3 місяців на передовий та надання 90-денної відпустки після 24 місяців служби. У Генштабі наголошують, ВСУ гостро не вистачає навченого людського ресурсу, тому проведення подібних ротацій та масове надання тривалих відпусток військовим неможливе.

Третє зауваження стосується пропозиції призначати військовослужбовців з інженерною спеціальністю виключно на посади інженерного профілю. Генштаб зазначає, що мобілізаційний ресурс є вкрай обмеженим, тому така норма недоцільна. Вона призведе до того, що наявних військовослужбовців неможливо призначити на вакантні посади.

У Генштабі також проти обов'язкової ротації працівників ТЦК кожні три роки. У Залужного вважають, що така практика "унеможливить збереження досвіду" і "зруйнує систему військового обліку", а тому ця норма є недоцільною.

Ну і п'яте зауваження стосується звільнення інвалідів 2-ї групи. Генштаб пропонує прибрати цю норму із законопроєкту, не наводячи жодних аргументів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому настав час змінювати підходи мобілізації: що потрібно врахувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ЭДВАРД

24 грудня 2023, 11:16

Весь цей псевдо закон це шаленне порушення прав людини і повністю руйнує законі Конституції нашої держави! Такого що коїть наша влада в Україні, ніколи в жодній країні не відбувалося, хіба що гітлер і мусоліні запроваджуували в себе це під час Другої світової війни! Замість наведення ладу в саміх збройних військах України і забеспечення бійців необхідним спорядженням і головне - харчами, влада набирає людей, які невмотивовані зовсім і у першому ж бою просто кидають зброю. Це не я придумав, це саме хлопці звонять з передової і кажуть таке: Для нас кожне поповнення це велика проблема. Воювати не вміють і гинуть у перші ж бойові для них зіткнення ГИНУТЬ САМІ І НАС СТАВЛЯТЬ ДУЖЕ В НЕБЕЗПЕЧНЕ СТАНОВИЩЕ! ЗАМІСТЬ ТОГО ЩОБ БИТИ ОРКІВ НАМ ДОВОДИТЬСЯ РЯТУВАТИ НОВОПРИБУЛІ І САМІМ ЧАСТО ГИНУТИ. Командири позабипали банківські картки у бійців і просто крадуть гроші! НЕВДОВОЛЕНИЙ - УПЕРЕД НА ОКОПИ НАЦИСТІВ З ОДНИМ МАГАЗИНОМ ПАТРОНІВ І ДВОМА ГРАНАТАМИ.... ТРЕБА НАВОДИТИ ЛАД У ВІЙСЬКАХ А ЗАКИДУВАТИ НЕЗДАТНИМИ НЕВМОТИВОВАНИМИ НОВОПРИБУЛИМИ БІЙЦЯМИ. ЗАЛУЖНИЙ ВЖЕ СТАЄ ПРИ ВСІЙ СВОЇЙ ГЕНІАЛЬНІСТІ ПОЛКОВОДЦЯ - ЖУКОВИМ!!!

Іван Сірко

22 грудня 2023, 19:54

Якщо ці покидьки які закрили кордони і зробили терор в середині країни мене заставлять взяти зброю в руки, цю зброю Я буду застосовувати проти них!!!

ККК

22 грудня 2023, 18:08

Всю эту власть, вместе с залужным и кодлой нахер! Я никому ничего не должен! Хрен я пойду защищать чужие интересы!

Наталія

22 грудня 2023, 15:28

Третє зауваження стосується пропозиції призначати військовослужбовців з інженерною спеціальністю виключно на посади інженерного профілю. Моя думка, що це навпаки дуже доречно, щоб такі військовослужбовці (інженери-будівельники і т.п.), які мають вищу освіту в нашій армії займали відповідну нішу, а це посади інженерного профілю, де у таких військовослужбовців є колосальний досвід і в теперішній час для наної країни є вкрай необхідним, наприклад: для будівництва фортифікаційних соруд і т.п.. Дякую. Джерело: https://society.comments.ua/ua/news/warrussia/zaluzhniy-nazvav-svoi-zauvazhennya-do-rezonansnogo-zakonoproektu-pro-mobilizaciyu-722772.html © Comments.ua

Володимир

22 грудня 2023, 11:27

В Законі необхідно ввести норму ,що на час військового стану дозволяється задіяти на виконання стратегічних завдань ЗСУ до 70% особового складу усіх наявних (крім ЗСУ) силових структур країїни.Це важливо.Це дасть можливість оперативно вирішувати важливі питанння ЗСУ, збереже кошти,дасть час для підготовки нового резерву сил та засобів боротьби з ворогом.

Ахой

22 грудня 2023, 10:44

@так, - навчений, причому ПРИМУСОВО - "правильно вмирати" за інтереси четирьократного "ухилянта"! та "правильно скалічитись" за інтереси олігархата підкаблучного!

Ахой

22 грудня 2023, 10:42

Це триндець! )))) в голові не вкладається - світ навиворіт! Найбільші ухилянти - тцк - виловлюють мужчин, жінок не чіпають - хоча по Конституції 24 стаття - РІВНО-Правья! Самі не йдуть - а інших на забій ведуть! Далі: інтереси, бля, не СЗУ, а упирів можновладних! "жінок... навантаження на ТЦК" - пропоную не хапати мужчин, а хапати на вулицях жінок... і не буде ніякого "вдвічі" навантаження! "спричинить "певний резонанс" - дійсно! мужчин як рабів , примусово на мясо - резонансу немає, звикли вже!ДЕМОКРАТІЯ! "це спонукатиме жінок масово залишати Україну" - ну пропоную жінкам зачинити кордони - також "листовим чи усним правом", всупереч Конституції, *як і мужчинам зачинили* - і проблема вирішиться! "ВСУ гостро не вистачає навченого людського ресурсу" - пофіх на змучення хлопців! пофіг на їх психічний стан! ПОФІГ і це як так "не вистарчає"? лоби і лобіхи в ТЦК, поліцайок і поліцаїв до декілька сотень тисяч!!! все вистарчає! "мобілізаційний ресурс є вкрай обмежени" - ну звісно. хай електрики сантехніку ремонтують, а сантехніки - електроніку, а програмісти хай окопи копають, а інженери ха програмують!!! логіка недозалужного просто знігвибиваюча! "проти обов'язкової ротації працівників ТЦК кожні три роки" - правильно, в окопи падлів, і до кінця їхнього нікчемного мурло-життя! "не наводячи жодних аргументів" - - без коментарів. ДЕРЬМОкратія! тоталітаризм, диктатура, та КАКОкратія!

так

22 грудня 2023, 10:41

Ви не люди -ви навчений людський ресурс,слово Бидло навідь краще...


Новини