Головна Новини Суспільство Війна з Росією Законопроект про мобілізацію: у Раді заявили про написання іншого варіанту
commentss НОВИНИ Всі новини

Законопроект про мобілізацію: у Раді заявили про написання іншого варіанту

25 грудня 2023 року Кабмін вніс до Ради законопроект про мобілізацію

2 січня 2024, 17:30 comments1067
Поділіться публікацією:

У Раді заявили, що цього тижня розпочнуть вносити зміни у законопроект про мобілізацію в Україні з урахуванням, зокрема, зауважень від Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Документ в такому вигляді виноситися на голосування до парламенту не буде. Таку заяву заступниця голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук в ефір телеканалу "Рада".

Законопроект про мобілізацію: у Раді заявили про написання іншого варіанту

Мобілізація в Україні (фото з відкритих джерел)

"Ми уже розуміємо, що в оригінальному вигляді законопроект не буде голосуватися і прийматися", — заявила вона.

Також представниця партії "Слуга народу" зазначила, що оновлена версія буде "більш компромісним варіантом" проекту закону про мобілізацію, а ще він буде напрацьований Комітетом з питань безпеки та оборони.

Кравчук додала, що цього тижня почне працювати велика міжвідомча робоча група. Окрім зауважень до документа з боку омбудсмена також "є певні занепокоєння, щоб не було корупційних норм".

"Все має бути в зрозумілий і справедливий спосіб", — заявила вона.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський висловився про мобілізацію, натякнувши, що це питання стосується не лише України. Мобілізація не лише питанням призову нових солдатів на фронт. Весь світ має мобілізувати зусилля для перемоги України над Росією.  Про це у великому інтерв'ю The Economist заявив президент України Володимир Зеленський.

 У матеріалі йдеться, глава держави наголосив, що така мобілізація українського суспільства та всього світу, яка була на початку повномасштабної війни, сьогодні відсутня. За словами Володимира Зеленського, ситуацію необхідно змінити.
 Президент додав, що якщо фокус на внутрішній політиці продовжиться, то потрібно буде "призначати вибори, змінювати закони та Конституцію".             
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини