Головна Новини Суспільство Війна з Росією Захоплення 4 областей Путін не скасовував: у розвідці розповіли, наскільки це ймовірно найближчим часом
commentss НОВИНИ Всі новини

Захоплення 4 областей Путін не скасовував: у розвідці розповіли, наскільки це ймовірно найближчим часом

Нинішні мінімальні політичні цілі війни Росії залишаються незмінними

12 грудня 2022, 10:00 comments7346
Поділіться публікацією:

Завдання, які поставив президент РФ Путін, своєї армії не змінилися. Але з кожним днем стає все очевидніше, що їх виконати російське військове командування просто не зможе. Як передає "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті британської розвідки.

Захоплення 4 областей Путін не скасовував: у розвідці розповіли, наскільки це ймовірно найближчим часом

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Британські експерти згадали заяву прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова, який заявив, що Кремль має намір до кінця йти у питанні "захисту" мешканців Донбасу та південного сходу України. При цьому головний рупор Кремля так і не уточнив, від кого російські окупаційні війська зібралися захищати українців, які мешкають на цих територіях.

Аналітики вважають, що із заяви Пєскова випливає, що початкова мета Москви – це захоплення всієї території Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. На цьому ж етапі війни росіяни наголошують на тому, що потрібно просунутися якнайглибше в Донецькій області, де поки що у них немає успіхів.

У Британії впевнені, що просування російських сухопутних військ у найближчі кілька місяців є малоймовірним, як і досягнення заявлених політичним керівництвом РФ військових цілей.

"Однак нині стратегія Росії навряд чи досягне поставленої мети: вкрай малоймовірно, що російські збройні сили в даний час здатні створити ефективну ударну силу, здатну відбити ці райони", — наголошує британська розвідка.

Читайте на порталі "Коментарі" — підтримка ЄС, дефіцит пального, визнання РФ країною-терористом: що прогнозують наступного тижня.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Володимир Зеленський у розмові з Джо Байденом виступив із новою ініціативою, як досягти миру в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини