Головна Новини Суспільство Війна з Росією Захищали ЧАЕС і Маріуполь. Україна повернула додому ще 90 полонених
commentss НОВИНИ Всі новини

Захищали ЧАЕС і Маріуполь. Україна повернула додому ще 90 полонених

З російського полону повернулися ще 90 українських захисників

25 червня 2024, 22:39
Поділіться публікацією:

Україна визволила з полону РФ 90 захисників, повідомив президент Володимир Зеленський  

Захищали ЧАЕС і Маріуполь. Україна повернула додому ще 90 полонених

Полонені повернулися в Україну. Фото з відкритих джерел

"Вдома – це не просто слова. Вдома – це Україна. Сьогодні ще 90 наших людей повернулися додому з російського полону", — написав Володимир Зеленський.

За словами українського президента, додому повернулися воїни Нацгвардії, ВМС, ЗСУ, ТРО, ДПСУ, які захищали Маріуполь і ЧАЕС, а також воювали на Херсонському, Донецькому, Харківському, Запорізькому та Луганському напрямках.

"Пам’ятаємо про всіх наших людей у російському полоні. Продовжуємо роботу задля звільнення кожного й кожної. Шукаємо правду про всіх, кого може утримувати ворог", — наголосив глава держави.

Володимир Зеленський подякував очільнику ГУР Кирилу Буданову, главі ОПУ Андрію Єрмаку, голові СБУ Василю Малюку, очільнику МВС Ігорю Клименку, уповноваженому ВРУ з прав людини Дмитру Лубінцю за роботу над обміном, а також ОАЕ за сприяння у звільненні полонених.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сербія, яка вважається дружньою до РФ, з 2022 року експортувала до європейських країн снаряди, які потім потрапляли в Україну. За оцінками видання Financial Times, експорт боєприпасів із Сербії в Україну через треті країни склав близько 800 млн євро. Влада Сербії повідомила, що мала контракти із західними країнами — США, Чехією, Іспанією — на постачання снарядів. У Белграді заявили, що не цікавилися, як ці країни потім використовували снаряди, оскільки "це їхня справа".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що зневіра, яка панує в українському суспільстві, не корелює з реальним станом справ. Обороноздатність України посилюється, а тому підстав для розпачу немає, вважає політолог Андрій Городницький. Крім того, відзначив політолог, Україна підписує з партнерами безпекові договори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини