Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що з обороноздатністю України: чи є підстави для зневіри
commentss НОВИНИ Всі новини

Що з обороноздатністю України: чи є підстави для зневіри

Військова допомога і безпекові договори роблять Україну міцнішою на полі бою

23 червня 2024, 00:28
Поділіться публікацією:

Зневіра, яка панує в українському суспільстві, не корелює з реальним станом справ. Обороноздатність України посилюється, а тому підстав для розпачу немає, вважає політолог Андрій Городницький.

Що з обороноздатністю України: чи є підстави для зневіри

Обороноздатність України посилюється. Фото з відкритих джерел

"Перші півроку повномасштабної війни Україна протистояла Росії без сучасного озброєння, новітніх танків і літаків. На той момент допомога від західних союзників складала щонайбільше 10% від допомоги, яку ми отримуємо зараз. Незабаром ми отримаємо F-16, додаткові танки та іншу сучасну зброю. Україна домовляється про спільні виробництва озброєння. ВПК найпотужніших держав світу працюють на посилення обороноздатності України. Військова підтримка зростає", — заявив Андрій Городницький.

Крім того, відзначив політолог, Україна підписує з партнерами безпекові договори.

"Вже підписано більше десяти таких договорів. Звісно, якщо в союзників не буде політичної волі, оборонні договори будуть дещо формальними. Хоча українська влада, безперечно, зможе тиснути, щоби країни дотримувалися домовленостей, апелюючи до погоджених і підписаних документів. Коли Київ підпише оборонні договори з усіма або майже усіма членами Альянсу, фактично сформується те саме НАТО з гарантіями допомагати Україні", — додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що жодний міжнародний саміт миру не зможе вирішити питання закінчення російсько-української війни. Настання миру можливе, коли буде створено військово-політичну коаліцію на підтримку України, а саміт миру може сформувати ідеологічну основу такої коаліції, заявив політичний консультант Олександр Антонюк. "На європейському континенті Україні необхідно почати створювати військово-політичну коаліцію з Великобританією, яка є нашим надійним союзником. За формою та суттю українсько-британська коаліція могла б нагадувати союз Туреччини та Азербайджану", — наголосив він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що ватажок Чечні Рамзан Кадиров 8 червня таємно одружив двох своїх синів — 17-річного Елі та 16-річного Адама. За інформацією російських опозиційних ЗМІ, дружиною старшого сина глави Чечні стала онучка депутата Держдуми Адама Делімханова, якого називають двоюрідним братом Кадирова. Проаналізувавши соцмережі Хеді Делімханової, журналісти встановили, що дружині Елі не більше 14 років. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини