Головна Новини Суспільство Війна з Росією Західні ЗМІ розповіли, як українські чоловіки ховаються від мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Західні ЗМІ розповіли, як українські чоловіки ховаються від мобілізації

Українські чоловіки ховаються від мобілізації, оскільки бояться йти на фронт, відзначає видання The New York Times

21 червня 2024, 19:12 comments6199
Поділіться публікацією:

Поки російські війська продовжують наступати на фронті, українська армія відчайдушно намагається поповнити свої сили, які постраждали від війни, шляхом масштабної мобілізаційної кампанії, підкріпленої новими законами, пише The New York Times.

Західні ЗМІ розповіли, як українські чоловіки ховаються від мобілізації

Мобілізація в Україні

У матеріалі видання зазначається, що хоча багато українських чоловіків відгукнулися на призов, деякі намагаються ухилитися від служби.

The New York Times підкреслює, що ще до останньої мобілізації тисячі чоловіків залишили країну, щоб уникнути служби, деякі навіть перепливли річку, що розділяє Україну та Румунію. Зараз, коли офіцери обшукують міста країни, щоб призвати чоловіків віком від 25 до 60 років, багато хто переховується, побоюючись, що призов означатиме квиток в один кінець на лінію фронту, відзначають журналісти.

Видання підкреслює, що достеменно невідомо, скільки чоловіків ховається від мобілізації, але у великих містах, таких як Київ і Львів, групи в соціальних мережах, які сповіщають про пересування призовників, налічують десятки тисяч учасників.

Водночас військові аналітики зазначають, що українським військам часто бракує належної підготовки, через що Києву важко утримувати свої позиції, оскільки новобранців швидко відправляють у бій, щоб компенсувати бойові втрати. Наприкінці минулого літа потреба в додаткових солдатах стала очевидною після того, як контрнаступ України зазнав невдачі і російські війська посилили свої атаки, йдеться у матеріалі видання.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за словами очільника МВС Ігоря Клименка, Україна все ще веде переговори з країнами ЄС про повернення із-за кордону українських чоловіків, які туди виїхали нелегально.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Імя

21 червня 2024, 22:47

Коли ви почнете писати про обов'язок держави не красти майбутнє в дітей і хто його вкрав і продовжує це робити


Новини