Головна Новини Суспільство Війна з Росією У МВС не полишають надій повернути українських чоловіків додому: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

У МВС не полишають надій повернути українських чоловіків додому: про що йдеться

Як повідомив в інтерв'ю "Радіо Свобода" глава МВС Ігор Клименко, Україна продовжує переговори з ЄС щодо повернення українських чоловіків додому

21 червня 2024, 12:16
Поділіться публікацією:

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що Україна веде переговори з представниками країн Європейського Союзу щодо можливості повернення українських чоловіків, які незаконно перетнули кордон.

У МВС не полишають надій повернути українських чоловіків додому: про що йдеться

Ігор Клименко

Як підкреслив Клименко, Україна, дійсно, веде консультації з європейськими колегами. Втім, каже міністр, кожна країна ЄС діє відповідно до законів і правил Єврокомісії. За його словами, переговори щодо можливого повернення наших громадян, якщо вони нелегально перетнули кордон, будуть продовжуватися.

При цьому Клименко зазначив, що позиція країн ЄС наразі здебільшого одностайна – вони не будуть повертати чоловіків в Україну.

Міністр внутрішніх справ також повідомив, що українські прикордонники щодня затримують десятки чоловіків, які намагаються незаконно перетнути кордон.

"Ми затримуємо людей не лише безпосередньо на кордоні, а й на блокпостах, на пунктах, розташованих за 5 – 10 кілометрів від кордону. Ми говоримо, звичайно, про десятки людей щодня. Буває 10, буває 20, буває 30", — сказав міністр.

Загальну кількість чоловіків, затриманих при спробі незаконного перетину кордону, Клименко не назвав, зазначивши, що ця інформація є закритою.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Ігор Клименко заявив про те, що станом на сьогоднішній день в Україні немає умов для проведення демобілізації, оскільки на фронті потрібні досвідчені військові, які воюють понад два роки. Глава МВС заявив, що він говорив на цю тему з командирами, які знаходяться безпосередньо на самому передку. І висновок наступний – якщо демобілізувати тих, хто воює 2 роки, буде загроза обвалу фронту.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини