Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи можлива невдовзі демобілізація: глава МВС поставив крапку в цьому питанні
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можлива невдовзі демобілізація: глава МВС поставив крапку в цьому питанні

Ігор Клименко заявив, що розмови про "велику демобілізацію" можуть бути лише тоді, коли з'являться нові військові з досвідом

21 червня 2024, 08:35 comments5111
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день в Україні немає умов для проведення демобілізації, оскільки на фронті потрібні досвідчені військові, які воюють понад два роки. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю Радіо Свобода розповів міністр МВС Ігор Клименко.

Чи можлива невдовзі демобілізація: глава МВС поставив крапку в цьому питанні

Демобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Глава МВС заявив, що він говорив на цю тему з командирами, які знаходяться безпосередньо на самому передку. І висновок наступний – якщо демобілізувати тих, хто воює 2 роки, тобто загроза обвалу фронту, супротивник отримає колосальний шанс для прориву.

"Якщо ми демобілізуємо тих людей, які, наприклад, відслужили 2 роки, то у нас "просяде" фронт і підрозділи будуть неповноцінними. Ми зараз або маємо відновити боєздатність підрозділів і у нас має бути, як мінімум, рівноцінна заміна під час ротації бригад, що діють". та батальйонів... Ми не маємо права обрушити фронт", — зазначив міністр.

Ігор Клименко додав, що розуміє військових, які давно воюють і бажають демобілізуватися, але ситуація на фронті і в цілому в державі поки що не дозволяє цього зробити. Фронт потребує досвідчених військових.

На думку міністра, розмови про "велику демобілізацію" можуть бути лише тоді, коли з'являться нові військові з досвідом. За словами глави МВС, люди, які зараз тренуються, стануть досвідченими військовими за кілька місяців.

"Щоб утримати, нам потрібні досвідчені військові. Наприклад, ці люди, які зараз тренуються на полігоні, вони стануть досвідченими військовими за кілька місяців... Якщо буде два склади, тоді ми зможемо говорити про більшу демобілізацію", — резюмував Клименко.

Зазначимо, раніше дуже негативно висловилися про тему демобілізації у Третій штурмовій. Заступник командира Третьої окремої штурмової бригади (3 ОШБр), майор Максим Жорін заявив, що за будь-яких показників набору в армію демобілізація українських військовослужбовців поки що неможлива.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини