Головна Новини Суспільство Війна з Росією Західні ЗМІ розкрили втрати України та Росії у перші дні контрнаступу ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Західні ЗМІ розкрили втрати України та Росії у перші дні контрнаступу ЗСУ

З початку повномасшабного вторгнення ЗСУ ліквідували вже 219 170 окупантів, найбільші втрати у росіян спостерігаються на Таврійському напрямі

17 червня 2023, 11:17 comments13058
Поділіться публікацією:

Пік українського контрнаступу ще не настав, але у перші дні контрнаступальних операцій ЗСУ втратили багатьох бійців. Як передає видання "Коментарі", про це розповіли українські військові, які брали участь у наступі, в інтерв'ю газеті "Wall Street Journal".

Західні ЗМІ розкрили втрати України та Росії у перші дні контрнаступу ЗСУ

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

При цьому військові наголошують, що окупанти, які стояли на першій лінії оборони і які мали максимально стримувати просування ЗСУ, зазнали в рази більших втрат. У росіян багато загиблих та поранених.

Російські військові, які опинилися в полоні ЗСУ, погодилися дати коментар журналістам.

Як розповіли росіяни, найбільше проблем у них виникло через те, що ЗСУ атакували потужною західною зброєю.

Один із окупантів-контрактників на ім'я Анатолій із Гірського Алтаю розповів, що його товариші по службі розуміли, що незабаром ЗСУ можуть їх атакувати, тому було страшно, адже незрозуміло, звідки чекати було удару. При цьому до останнього була надія, що контрнаступу української армії не станеться.

"Два дні все було тихо. Але потім розпочався сильний штурм. Все стало хаотично, летіли боєприпаси, побігли. Між артилерійським та мінометним вогнем я намагався заглянути у поля, знайти супротивника. Але я нікого не бачив", – розповів Анатолій.

За його словами, був сильний обстріл, після чого піхота ЗСУ пішла в атаку, увірвавшись до лісосмуги та закидавши ручними гранатами окопи. У росіян не було виходу — або гинути від куль і гранат, або здаватися в полон.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна продовжує переживати нічні атаки дронів, а також масовані ракетні удари з боку РФ. Водночас Київ відвідала африканська делегація з черговим мирним планом. Глава зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано вже попередив, що Європейський Союз не готовий підтримувати африканську мирну ініціативу щодо України, якщо вона передбачає заморожування війни. Ну, а сама Україна продовжує контрнаступальні дії , сподіваючись вирішити всі завдання саме на полі бою, щоб вийти на переговори про справедливий світ із вигідних позицій. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" політико-дипломатичні, інформаційні та власні фронтові дії останнього часу, а також перспективи розвитку ситуації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини