Головна Новини Суспільство Війна з Росією Західні ЗМІ дали песимістичний прогноз: скільки часу потрібно Україні для вигнання росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Західні ЗМІ дали песимістичний прогноз: скільки часу потрібно Україні для вигнання росіян

Авторитетна газета NYT стверджує, що очікування світу від українського контрнаступу були надто завищеними

18 вересня 2023, 17:55
Поділіться публікацією:

Якщо українська армія не прискорить темпу контрнаступу, то Україні для деокупації своєї території знадобляться роки, а не місяці, як планувалося перед стартом літнього наступу ЗСУ. Як повідомляє портал "Коментарі", такі висновки оприлюднили в аналітичному матеріалі журналісти рейтингового видання "The New York Times".                                                                       

Західні ЗМІ дали песимістичний прогноз: скільки часу потрібно Україні для вигнання росіян

Контрнаступ ЗСУ. Фото: із відкритих джерел

Видання зазначає, що перед контрнаступом офіційні особи сподівалися, що ЗСУ зможуть повторити минулорічні успіхи та швидко відвоювати більші частини контрольованої Росією території. Проте за наступні три місяці українські війська деокупували лише кілька маленьких сіл.

"Але, можливо, слід очікувати такого результату. Війна має тенденцію бути мукою. Ті обставини, які дозволили Україні повернути тисячі квадратних миль на північному сході минулого року, рідкісні", — пише NYT, наголошуючи, що великого прориву російської оборони може ніколи не відбутися.

Порівнюючи російсько-українську війну з великими війнами XX століття, автори публікації констатують, що ВСУ знадобиться багато часу, щоб пройти через російські укріплення та виснажити російські сили ударами артилерії.

"Україна та її союзники, включаючи США, могли завищити свої очікування щодо контрнаступу. Україна воює з однією з найсильніших армій світу. Якщо Україні вдасться значною мірою змусити Росію відступити, на це скоріше знадобляться роки, ніж місяці", – стверджують автори публікації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у центрі Донецька "приліт" адміністрації Пушиліна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини