Головна Новини Суспільство Війна з Росією Західні танки - в Україні: яка техніка вже є і яка ще буде
commentss НОВИНИ Всі новини

Західні танки - в Україні: яка техніка вже є і яка ще буде

Близько двох тисяч українських військових пройшли вишколи і готові воювати іноземною бронетехнікою

30 березня 2023, 15:35
Поділіться публікацією:

Німецькі танки Leopard, БМП Marder і британські Challenger 2 прибули в Україну, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков. За його словами, машини незабаром почнуть виконувати бойові завдання. А союзники України з НАТО тим часом провели багатонаціональні військові навчання одночасно в Німеччині, Данії та Естонії. У них взяли участь близько 2 тис. військовослужбовців, пишуть "Коментарі".

Західні танки - в Україні: яка техніка вже є і яка ще буде

В Україну доставили іноземні танки, та в планах є чергові постачання

Лондон відправив Україні 14 із 28 обіцяних танків, кілька бронетранспортерів “Бульдог” і самохідних артилерійських установок. Від Німеччини Київ отримав уже 18 танків “Леопард”. До кінця березня Польща відправила в Україну 260 танків Т-72 і 14 “Леопардів”. Крім того, вісім “Леопардів” передала Норвегія і чотири — Канада. 

За словами міністра оборони Резнікова, Україна очікує також позитивного рішення від союзників щодо винищувачів.

“Звичайно, мені, як міністру оборони, хотілося б мати повний пакет [допомоги] для забезпечення Збройних сил України та взагалі сектору безпеки та оборони. Звичайно, для контрнаступу завжди краще мати можливість ще й панувати в повітрі. Це дуже важливо. Але ми будемо виходити з тих ресурсів і реалій, які сьогодні є”, — заявив глава оборонного відомства України.

Іспанія має намір передати Україні перші Leopard 2 у другій половині квітня. Наразі танки проходять підготовку після ремонту, пише іспанське видання El Pais. А Німеччина, крім танків, відправить ще 40 бойових машин піхоти Marder (“Мардер”). Перші з них уже прибули в Україну. 

“Німеччина знайшла можливість збільшити партію “Леопардів” ще на чотири одиниці, і разом із постачаннями зі Швеції та Португалії це створить повноцінну танкову бойову групу. Ці танки разом із навченими українськими танкістами можуть стати вирішальним фактором у бойових діях”, — заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

США також зобов’язалися надати Києву танки “Абрамс”. За словами глави Пентагону, Збройні сили України в майбутньому мають обов’язково отримати також винищувачі F-16. Однак Ллойд Остін зауважив, що на цьому етапі війни вони не критичні.

“Зараз головна потреба українців — протиповітряна оборона. Це критична необхідність на полі бою. Їм також необхідна зброя великої дальності та бронетехніка. І ми надаємо значний пакет таких можливостей”, — наголосив Остін.

Що стосується винищувачів F-16, якщо таке рішення буде ухвалено, то для забезпечення цих можливостей знадобиться приблизно 18 місяців.

Як писали "Коментарі",  на результат контрнаступу вплине західна бронетехніка. А от час, місце і спосіб застосування цього бронекулака визначають українські військові командувачі.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що порушень у наданні та використанн іамериканської допомоги Україні не було виявлено. Про це на слуханнях у Конгресі заявила очільниця офісу, що здійснює контроль над використанням бюджетних коштів Агентства США з міжнародного розвитку.

Читайте також на сайті "Коментарі" – ще один прогноз: коли закінчиться війна в Україні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини