Головна Новини Суспільство Війна з Росією Захід вже має пояснення на випадок програшу України. На кого покладуть відповідальність
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід вже має пояснення на випадок програшу України. На кого покладуть відповідальність

Програш України не стане поразкою Заходу, це лише ідеологічне кліше, відзначає у Фейсбуці політтехнолог Олег Постернак. На його думку, у цьому разі союзники не визнають себе винними і покладуть відповідальність на Україну

15 квітня 2024, 12:20 comments7582
Поділіться публікацією:

Як відзначив Олег Постернак, досвід останніх подій в Ізраїлі демонструє, що у тріумфальних воєнних операцій завжди багато "батьків". Натомість, додає він, у важкій екзистенційній війні з непрогнозованим результатом — завжди одна держава-сирота.

Захід вже має пояснення на випадок програшу України. На кого покладуть відповідальність

Війна в Україні

Політтехнолог звернув увагу на те, як зараз союзники Ізраїлю із захватом навипередки розповідають, як вони долучилися до відбиття агресії зі сторони Ірану. Зокрема, в США, наприклад, заявили, що перехопили понад 70 безпілотників та ракет. Британія та Франція також допомагали Ізраїлю відбивати масований повітряний удар. Окрім того, збивала ворожі іранські БПЛА навіть Йорданія, яка раніше жорстко критикувала Ізраїль за методи операції проти ХАМАС у секторі Гази.

При цьому, як відзначив експерт, побутує думка, що Захід не допустить поразки України, бо йому це буцімто не вигідно, бо буде свідчити про втрату його геополітичного впливу на світову безпеку. Разом з тим, Постернак вважає, що такі думки не більше, ніж ідеологічне кліше. Окрім того, вплив Заходу і США зокрема й так скоротився вже давно, в іншому разі РФ ніколи би не ризикнула брутально атакувати Україну в середині континенту.

"У випадку поразки України навіть не сумніваюсь, що Захід швидко змінить "пластинку" і наратив буде будуватися навколо зручного пояснення причин: провал мобілізації в Україні, нездатність ЗСУ проводити великі контрнаступальні операції, неефективне воєнне керівництво, корупція у владному середовищі, втома українців від війни. А тему воєнної допомоги акуратно сплавлять"
, — відзначив експерт.

Проте, за його словами, якщо Україна виграє, то перемога буде приватизована всім Заходом. При цьому вона може стати ще й  крутою електоральною обгорткою для багатьох світових лідерів при обранні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чи почне Захід більше допомагати Україні після подій в Ізраїлі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

15 квітня 2024, 11:30

Програли тому що не хотіли змінюватись! А от Світ змінюється. Показником тут є те що Ізраїль вже не поводиться зухвало, далі загрозливого вереску - нічого. Ізраїльським терористом показали силу і вони її зрозуміли. Ще і втратили міф технологічної країни - туфта.


Новини