Головна Новини Суспільство Війна з Росією Захід втрачає інтерес до війни: чому так відбувається – чим це небезпечно для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід втрачає інтерес до війни: чому так відбувається – чим це небезпечно для України

Боротьба України у війні напряму залежить від того, як сильно західні союзники продовжать підтримувати нашу країну

13 червня 2022, 11:54 comments1091
Поділіться публікацією:

В інтерв'ю для британського The Economist Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що стурбований втратою інтересу до війни в Україні серед західних країн. Чи можемо говорити про таке явище? Як змінити ситуацію? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Захід втрачає інтерес до війни: чому так відбувається – чим це небезпечно для України

Війна в Україні. Фото: Генштаб ЗСУ

Постійний градус напруги не можна тримати. Подобається це комусь чи ні, але втома даватиме про себе знати

Політичний аналітик Максим Маньковський погоджується з тим, що є певне занепокоєння щодо "втоми" Заходу від війни в Україні. Але цього, наголошує він, слід очікувати.

"Це об'єктивні реалії. Згадаймо останні вісім років війни (а почалася вона не в лютому 2022-го, а в 2-14-му). Постійні "гойдалки". Коли починалося загострення на Сході, ця тема виходила на перші лінії видань. Зустріч нормандської четвірки — знову говорять, потім – затишшя. Нам слід розуміти, що незмінний градус напруги не можна тримати. Подобається це комусь чи ні, але втома даватиметься взнаки", – пояснює експерт.

Як і на фронті, продовжує він, коли військам потрібна пауза для перегрупування та відновлення сил, у міжнародній політиці буде рух з амплітуди.

"Наприкінці червня відбудеться саміт ЄС у Брюсселі. Подія, яка приверне ще більше уваги до України. Незалежно від результату (хоч ми, звичайно, віримо, що нам дадуть статус кандидата у члени Євросоюзу), про нас говоритимуть. Анонсовані швидкі візити голів трьох європейських провідних держав (Німеччини, Франції, Італії) до Києва – це ще одна можливість Україні бути в топі новин, – упевнений Максим Маньковський. – Справді, нам треба зараз більше зброї, а не пусті розмови. І треба використовувати будь-яку нагоду, щоб нагадати світові про це. Знаю, що наші дипломати та міністр оборони Олексій Резніков роблять все, що від них залежить. Але є західна бюрократія, є політики, які перебувають у змісті агресора, є певні політичні побоювання. Все це разом обмежує можливості насамперед у часі".

Але нам, наголошує експерт, своє робити. І нагадує слова Івана Франка – "Лупайте цю скелю!".

У жодного західного лідера з тих, хто побував в Україні після початку широкомасштабного російського вторгнення, інтерес до цієї війни не зник

Політолог, директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк розмірковує так:

"Ті, хто втратив інтерес, а це насамперед лідери Франції (Макрон), Німеччини (Шольц), Італії (Драги), які 16 червня збираються в Україну, нехай подивляться Маріуполь, інші знищені рашистами міста. Після цього їхній інтерес до цієї війни відновиться. Коли побачать геноцид, який творять країна-агресор (тільки у Маріуполі загинули десятки тисяч мирних громадян)".

Інтерес у деяких знижується, бо Росія забалтує ситуацію, шантажує світ продовольчою кризою, вважає політолог.

"У жодного західного лідера з тих, хто побував в Україні після початку широкомасштабного російського вторгнення (представники США, Великобританії, Іспанії, Фінляндії, Польщі тощо), хто бачив Бучу та Бородянку, інтерес до цієї війни не зник. А впевненість у необхідності надавати Україні максимальну підтримку у протистоянні з варварською, мародерською армією росіян – зросла у рази", – резюмує Микола Давидюк.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розповіли, що везе до Києва тріо Шольц, Макрон та Драгі – яка є справжня мета поїздки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван

13 червня 2022, 12:47

Война началась в 2014 году с ЛДНР. Всем власть имущим было наплевать и некоторым выгодно, хотя к власти оба преза пришли на обещаниях ее остановить. В 2022 на войну пришла Россия. Вдруг стало понятно, что государство-агрессор может призвать к ответу. Но капкан захлопнулся, слишком много крови пролилось с 2014. Она вопиет.

Ігор

13 червня 2022, 11:30

Світ розуміє, що конфлікт для православних - норма. Поки пересічне м'ясо чубиться - для корумпованої верхівки - зоряна мить. Якби хотіли, шукали б варіанти, як зрушити з місця ці події. Кажете що позиційна війна? Ні. Це довготривале вогнище для втягування світу. Як Нерон на фоні підпаленго Риму, наш Нарцис на фоні руїн та вбитих. Китайська стіна та Санкт-Петербург збудовано на кістках. Так і владна зірковість Зе-м'ясника.


Новини