Головна Новини Суспільство Війна з Росією Захід веде себе як мінімум дивно: яку допомогу Україна не може ніяк отримати
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід веде себе як мінімум дивно: яку допомогу Україна не може ніяк отримати

Захід все ще затягує рішення із наданням Україні додаткових систем «Патріот»

1 липня 2024, 12:59
Поділіться публікацією:

Зволікання західних партнерів з передачею Україні комплексів Patriot виглядає досить дивно, особливо на фоні знищення росіянами енергосистеми країни, заявив в ефірі телемарафону військовий аналітик, майор запасу Олексій Гетьман.

Захід веде себе як мінімум дивно: яку допомогу Україна не може ніяк отримати

ЗРК Patriot

Він підкреслив, що ці комплекси працюють виключно як оборонний щит і не можуть використовуватися для атак, тому про ескалацію війни не йдеться.

Саме тому, каже експерт, зволікання з постачанням Patriot виглядає дивно на фоні зруйнованої значної частини нашої енергетики та вимикань світла. При цьому він підкреслив, що  Patriot – це оборонна зброя, а не зброя нападу. Дуже дивно, що їх передача Україні так сильно затягується.

"Ракетою Patriot не можна нападати. Ці комплекси можуть тільки збивати ворожі цілі. Яка тут може бути ескалація?" — наголосив аналітик.

Однак, за його словами, одних Patriot недостатньо для повного закриття неба над Україною. Patriot – це протиракетна оборона, яка працює проти балістичних ракет.

Тобто, акцентує Гетьман, Patriot не може атакувати безпілотники "Шахеди" і не варто використовувати його для знищення крилатих ракет. Він ефективний лише проти "Іскандера", С-300, С-400 і "Кинжалів". Цей ЗРК не є чарівною зброєю, а засобом протиракетної оборони, який працює проти балістики.

Військовий експерт також нагадав, що за бойовими статутами США 70% навантаження по знищенню повітряних цілей покладається на літаки, які повинні перехоплювати все, що літає, крім балістики, і лише 30% – на наземні зенітно-ракетні комплекси.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що попереду у України важкі місяці і Росія все буде робити для того, аби західні партнери передавали Києву менше військової допомоги.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

1 липня 2024, 12:57

Захід затягує? Ви ж брехали що Ізраїль надасть списані патріоти. Що, знов терпіл обрізані кинули? Терпіли досі нічому не вчаться. Їх корумпований вирок знищує, узурпувавши владу над терпілами, а їм - "юдейська божа роса".


Новини