Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, за якого сценарію на Україну почнуть тиснути, щоб вона здалася Путіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, за якого сценарію на Україну почнуть тиснути, щоб вона здалася Путіну

Україна має зробити кілька кроків, щоб її не змушували здатися Путіну

1 липня 2024, 12:44 comments1389
Поділіться публікацією:

У політичному житті минулого місяця сталося кілька важливих подій, каже політолог Олексій Копитько. По-перше, за його словами, кремлівський диктатор Володимир Путін "мигнув" і викотив свої "мирні" вимоги, які всі відкинули, навіть Дональд Трамп.

Стало відомо, за якого сценарію на Україну почнуть тиснути, щоб вона здалася Путіну

Війна в Україні

"Явна штанга. Зіпсувати саміт миру не вдалося. Також росвождь здійснив візит до КНДР, що зняло останні питання, в якій лізі він збирається грати. І спамив погрозами на тему ЯО. Що раніше зазвичай збігалося із неуспіхами РФ на фронті", — каже експерт.

Тепер, на його думку, росіяни або мають показати щось вражаюче на полі бою, або уточнювати свою позицію у бік ослаблення.

Крім того, наголосив Копитько, домінантною тезою стало "припинення" війни, і це слово застосовують навіть українські дипломати.

І ще, каже політолог, на дебатах Трамп-Байден наочно позначено перспективу, що до листопада радикальних кроків не передбачається. А ось із листопада вже можливі якісь новації, зокрема – переговори про початок реальних переговорів, додав експерт.

За його словами, суть роботи найближчими місяцями – вийти до листопада у максимально сильну позицію.

Вона визначатиметься: здатністю успішно оборонятися всю зиму; здатністю пройти зиму без гуманітарної кризи

"Якщо ми не продемонструємо готовність щодо цих двох позицій – у переговорах "світова спільнота" тиснутиме на нас (щоб ми здавались). Якщо підготуємось – на Путіна (щоб він не ліз далі і знижував планку вимог)", — заявив Копитько.

При цьому він підкреслив, що ситуація на фронті, в економіці, соціальній сфері – найважча. Але можливості оборонятися не втрачені, потреби погоджуватися на будь-які умови теж немає, додав експерт.

"Подолати нашу армію росіянам не вдається. Влітку вони продовжуватимуть витрачати величезні зусилля на підрив волі до опору в тилу, на зрив підтримки військових, на внутрішній роздрай та гальмування зовнішньої допомоги", — додав Копитько.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Зеленський назвав головну умову для перемоги.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини