Головна Новини Суспільство Війна з Росією Захід не дозволяє Україні створювати ефективні бойові підрозділи: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід не дозволяє Україні створювати ефективні бойові підрозділи: що відбувається

Американські експерти звертають увагу, що можливість України й надалі продовжувати війну безпосередньо залежить від надання військової допомоги Заходом

17 вересня 2024, 08:05 comments2203
Поділіться публікацією:

Зі свого боку Україна зробила все можливе, щоб мобілізація набрала обертів і не було більше проблем із нестачею людських ресурсів в армії. Але західні партнери, які саме вимагали збільшення темпів мобілізації, свої обіцянки не дотрималися. ЗСУ, як і раніше, не мають достатньо кількості військової техніки та обладнання, щоб мати можливість формувати ефективні бойові підрозділи. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Захід не дозволяє Україні створювати ефективні бойові підрозділи: що відбувається

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Експерти звернули увагу на недавню заяву президента України Володимира Зеленського в інтерв'ю CNN про те, що Україні "потрібно 14 бригад, щоби бути готовими" до невизначеної вимоги, і що Україна не змогла оснастити навіть чотири з цих бригад. Глава української держави зазначив, що Україна збільшує внутрішнє виробництво безпілотників і перекидає техніку зі складів чи резервних бригад, щоб спробувати компенсувати недостатню військову допомогу Заходу.

За словами президента, це недостатнє забезпечення, зокрема бронетехнікою та артилерійськими боєприпасами, призвело до втрат українського особового складу.

"ISW давно оцінює, що здатність України захищатися від російських наступальних операцій та кинути виклик ініціативі на ТВД значною мірою залежить як від надання військової допомоги Заходом, так і від зусиль України відновити існуючі підрозділи та створити нові — останнім з яких Україна приділила значну увагу" , – йдеться у звіті Інституту.

Проте навіть якщо українське командування зробить ставку на створення більшої кількості піхоти, але при цьому ЗСУ й надалі відчуватимуть суттєвий дефіцит механізованої техніки, це суттєво не підвищить боєздатність українського війська, зазначили аналітики ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — для того, щоб підібрати вільне порівняння нинішньої здатності України тремтіти війну проти Росії, то найбільше підходить аналогія людини, яка веде бій із зав'язаними руками. Про це пише рейтингове видання The Economist.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини