Головна Новини Суспільство Війна з Росією Захід намагається заплутати Кремль у війні з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід намагається заплутати Кремль у війні з Україною

Український військовий аналітик вважає, що політичне рішення про постачання західних винищувачів в Україну вже прийняте, лишається тільки вибір моделі літака.

5 лютого 2023, 14:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Видання DW провело аналіз можливого постачання винищувачів, на основі українських експертів та кроків політичних лідерів Заходу і прийшло до висновку, що літаки будуть в Україні. А союзники України спланували стратегію, щоб заплутати Кремль. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Deutsche Welle.

Захід намагається заплутати Кремль у війні з Україною

Винищувачі для України. Фото з відкритих джерел

Українські військові аналітики стверджують, що винищувачі незабаром опиняться в Україні.

"Питання бойовиків зараз розглядається, і я думаю, що рішення буде найближчими місяцями", — сказав Тарас Чмут та додав, що винищувачі "можуть бути в Україні вже в другому півріччі або наприкінці року".

На думку військового аналітика політичне рішення вже прийнято на 100%, тоді як практична частина знаходиться на рівні 70%. Єдиною проблемою Чмут називає підготовку українських пілотів та персоналу для західних винищувачів. Радник президента України Андрій Єрмак також зазначає позитивні рухи отриманні літаків, особливо з Польщі, яка при спільній координації з НАТО готова надати винищувачі.

Журналісти Deutsche Welle вважають, що західні політики просто створюють видимість, що вони проти постачання літаків в Україну. Хоч Шольц і заявив, що дискусії навколо винищувачів слід припинити, DW згадує, що контактна група з 50 країн, які обговорюють та надають військову допомогу Україні може бути більш відкритою.

"Спочатку публічний запит України на сучасне військове обладнання адміністрація Байдена відхиляє. Потім припускає, що  Україна могла б отримати таку зброю. Потім у публічних заявах він говорить, щоб Вашингтон нарешті погодився поставити більше систем озброєння. Тому йдеться про влаштування публічної медійної плутанини, яка в першу чергу має на меті заплутати російських агресорів і Кремль", — припускає New York Times та розцінює кроки президента США як політичну витівку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про аналітиків Інститут вивчення війни, які вказали, на яке місто не планує нападати РФ.

Також "Коментарі" писали про реакцію Шольца на заяви Путіна про німецькі танки, які нібито знову загрожують Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини