Головна Новини Суспільство Війна з Росією Захід і Україна вибрали спільну тактику із F-16: Росія в розгубленості
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід і Україна вибрали спільну тактику із F-16: Росія в розгубленості

Росія не може зрозуміти, що насправді відбувається довкола виділених Україні американських винищувачів

2 серпня 2024, 17:26 comments2567
Поділіться публікацією:

Стратегія української влади, а також західних партнерів полягає у тому, щоб створювати видимість стратегічної невизначеності у питанні поставок F-16, про це порталу "Коментарі" сказав кандидат політичних наук, політолог Олексій Якубін. Тобто, за його словами, Росія достеменно не знає, прибули в Україну ці винищувачі чи ні.

Захід і Україна вибрали спільну тактику із F-16: Росія в розгубленості

F-16

"Зрозуміло, чому це відбувається. Це пов'язано з безпекою. А чітке підтвердження винищувачів F-16 в Україні означатиме, що Росія, звичайно ж, за ними полюватиме на всіх аеродромах, де тільки можливо. А так створюється ефект несподіванки для Росії. І саме тому я думаю обрано саме таку тактику, щоб офіційно не підтверджувати ні кількість, ні те, що вони тут є. Через деякий час за ефектами з конкретно взятих ситуацій багато чого проясниться", – підкреслив політолог.

Якубін говорить, що з огляду на інформацію від західних журналістів, F-16 найймовірніше будуть використовувати для посилили ППО. Адже у багатьох західних країнах системи ППО-ПРО працюють, спираючись насамперед на F-16, а потім уже на ракетні установки.

"Тому навряд чи варто очікувати, що передача перших F-16 Україні викличе якийсь ефект у плані наступу і так далі. Якщо судити з тих цифр, які ми знаємо, скільки планували надати, скільки надали, скільки ще збираються надати партнери Україні, то цього недостатньо для проведення ефективного наступу. Адже ми знаємо цифри російської авіації, і вони, звичайно, більші. Думаю, що у світлі активізації можливих переговорів за посередників ситуація на фронті з появою там F-16 посилить позицію України", – підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чи змінять американські винищувачі ситуацію на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини