Головна Новини Суспільство Війна з Росією Загроза захоплення Часового Яру зросла: куди прорвалися окупанти
commentss НОВИНИ Всі новини

Загроза захоплення Часового Яру зросла: куди прорвалися окупанти

Росіяни намагаються штурмувати Часів Яр одразу в кількох мікрорайонах

10 червня 2024, 17:32
Поділіться публікацією:

Російські окупанти не перетнули головну лінію оборони ЗСУ у Часовому Яру Донецької області, проте вони активно просуваються на схід від неї. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "LIGA.net" розповів речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин.

Загроза захоплення Часового Яру зросла: куди прорвалися окупанти

Бої за Часів Яр. Фото: з відкритих джерел

Раніше в мережі з'явилося відео, де російські загарбники рухаються руїнами будинків у Годинному Яру. Назар Волошин пояснив, що відео було зроблено у мікрорайоні Канал, на схід від каналу Сіверський Донець – Донбас, який є головною лінією оборони українських військових у місті.

"Окупанти не перетинали головну лінію оборони, проте активно просуваються на схід від нього в цьому мікрорайоні", — сказав спікер.

Очікується, що у російських пропагандистів своя версія події. У країні-агресорі розповіли, що окупанти нібито просунулися на 500 метрів у мікрорайоні, деякі говорили про нібито бої в районі Новий, показуючи кадри з мікрорайону Канал.

За словами Волошина, росіяни намагаються штурмувати Часів Яр у цих мікрорайонах, а також атакувати у напрямку Івановського, Кліщіївки, Андріївки – на південний захід від міста.

Представник ЗСУ додав, що під час штурмів армія РФ застосовує не лише піхотні підрозділи, а й танки та броньовані машини.

"Російська армія активізувала свої зусилля, проте успіхів не мала. Ворог активно проводить артилерійський вплив, авіаційні удари та застосовує дрони на околицях Часового Яру", — наголосив спікер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді йдемо вперед: у ЗСУ розповіли про бої за Вовчанськ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини