Головна Новини Суспільство Війна з Росією Загроза вдвічі вища: як тепер окупанти навчилися використовувати "шахеди"
commentss НОВИНИ Всі новини

Загроза вдвічі вища: як тепер окупанти навчилися використовувати "шахеди"

У ЦПД звернули увагу, що росіяни навчилися використовувати "шахеди" для розвідки

сьогодні, 08:20
Поділіться публікацією:

Російські окупанти фактично щодня атакують українські міста та села своїми ударними дронами на кшталт "шахед". Однак ворог навчився використовувати їх і для розвідки. Досить часто тепер фіксується, що "шахед" залітає на територію України без боєзаряду. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в Telegram повідомляє керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрій Коваленко.

Загроза вдвічі вища: як тепер окупанти навчилися використовувати "шахеди"

Дрони-камікадзе "Shahed". Фото: з відкритих джерел

Глава ЦПД звертає увагу, що російські "шахеди" наразі можуть робити фото. Одне таке він навіть продемонстрував.

За словами керівника ЦПД, значна кількість БПЛА загарбників для розвідки не має бойової частини.

"Росіяни опублікували кадри з камери "Шахеда". Як я і говорив раніше, РФ використовує "Шахеди" зараз також як розвідники, крім цього значна кількість з них летить без бойової частини і управляється дистанційно (контрабандні Старлінки, в тому числі)", – написав Андрій Коваленко.

Водночас, Коваленко заспокоїв, що все більше "шахедів" збиватимуться українськими дронами. Адже українці також удосконалюю свою тактику. Як боротися із російськими погрозами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — гвардієць 5-ї Слобожанської бригади Андрій на позивній Бур розповів, що спочатку російські безпілотники "шахед" були повільними та літали на низькій висоті, проте тепер Росія модернізувала дрони та змінила їх характеристики.

За словами українського військового, російські дрони стали літати на вищій висоті та з більшою швидкістю, що вимагає від українських сил постійної адаптації до змін характеристик безпілотників РФ.

"Спочатку "шахеди" були не дуже маневрові. Вони були повільними та літали на низькій висоті, а зараз ворог розвивається, зараз реактивні "шахеди" є, вони летять швидше, і вони летять на більшій висоті. Але ми встигаємо, ми працюємо. Ми їх збиваємо, і яка б у них швидкість не була, для того наш підрозділ створено, щоб вражати усі їхні цілі", – розповідає Андрій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини