Головна Новини Суспільство Війна з Росією Загроза повторного наступу: скільки військових Росія тримає біля північного кордону України
commentss НОВИНИ Всі новини

Загроза повторного наступу: скільки військових Росія тримає біля північного кордону України

Біля північного кордону України Росія сконцентрувала менше військових, ніж у лютому цього року

29 грудня 2022, 12:45 comments2277
Поділіться публікацією:

Росія зосередила біля північного кордону України, зокрема й на території Білорусі, близько 22 тисяч своїх військових. Якщо порівняти цю цифру з тією кількістю російських військових, яких Кремль сконцентрував біля кордону України до 24 лютого 2022 року, то вона майже вдвічі менша. Як передає видання "Коментарі", про це під час брифінгу заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

Загроза повторного наступу: скільки військових Росія тримає біля північного кордону України

Російські військові. Фото: Getty Images

"Ворог продовжує підвищувати свій рівень підготовки, проводять навчання на білоруських полігонах, де наразі налічується до 11 тисяч особового складу та понад 400 одиниць озброєння військової техніки країни-окупанта", — зазначив Олексій Громов.

Він зазначив, якщо підсумувати всіх російських військових поблизу українського кордону на території Білорусі, Брянської та Курської областей РФ, то вийде приблизно 22 тисячі окупантів. Це вдвічі менше того угруповання, яке було задіяне для наступу на Київ у лютому цього року.

"22 тисячі проти 40,5 тисячі окупантів. Навіть у разі залучення всіх білоруських військових частин зі складу сухопутних військ, сил спеціальних операцій, загальне угруповання військ агресора налічуватиме близько 30 тисяч осіб, що все одно менше брав участь у повномасштабному вторгненні", — додав представник Генштабу ЗСУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" – глава МЗС Росії Сергій Лавров прокоментував формулу світу Володимира Зеленського та заклик про виведення військ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ситуація на фронті у безвиході: голова ГУР Міноборони України Кирило Буданов розповів, у чому причина, чому немає просування ні українців, ні росіян.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

7744

29 грудня 2022, 14:08

Найди себе снегурочку на ночь (без шлюх и разводил), здесь девушки ищут только сeкcа, многие готовы на эксперименты.------- https://min.lc/sisy


Новини