Головна Новини Суспільство Війна з Росією Загроза оточення великого українського міста: в ЗСУ зробили нову заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Загроза оточення великого українського міста: в ЗСУ зробили нову заяву

Російські окупанти намагаються просунутися на флангах у напрямку міста, каже Калашніков

25 липня 2024, 22:40 comments4197
Поділіться публікацією:

 Українські військові не фіксують загрозу оточення міста Часів Яр у Донецькій області, хоча російська армія намагається просуватися на флангах. Про це заявив офіцер 26-ї артилерійської бригади імені Романа Дашкевича Олег Калашніков в ефірі телемарафону.

Загроза оточення великого українського міста: в ЗСУ зробили нову заяву

Бої за Часів Яр (фото з відкритих джерел)

"Ні, на сьогодні загроза оточення не існує, її немає. Якщо подивитись на ситуацію, то ворогу не вдається здійснити ті наміри, які були спершу та які продовжує втілювати в життя", — сказав Калашніков.

Він зауважив, що російські окупанти намагаються просунутися на флангах у напрямку міста, але уникають прямого штурму, оскільки це може призвести до великих втрат. Замість цього, окупанти проводять атаки невеликими групами до восьми осіб після інтенсивної артилерійської підготовки.

Калашніков також зазначив, що армія РФ використовує дрони для скидання вибухівки, але не застосовує броньовану техніку. "Ситуація контрольована Силами оборони України, тому що штурми нам вдається відбивати", — підкреслив він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що українські військові попри відсутність наказу вирвалися з оточенняУкраїнські бійці 31 окремої механізованої бригади зуміли успішно вирватися з оточення біля села Прогрес, що в Донецькій області, відзначають аналітики DeepState.

Аналітики підкреслили, що з допомогою злагоджених дій артилерії, аеророзвідки та суміжних сил, а також під управлінням офіцерів на місцях, військові з 1 та 3 батальйонів змогли вирватися з оточення в повному складі.

DeepState пише, що 31 і 47 ОМБр залишаються на тій ділянці "головними стовпами" оборони. Аналітики перекоані, що цей випадок повинен стати нагадуванням для багатьох командирів не нехтувати особовим складом та довіряти сержантському та офіцерському складу, який знаходиться на безпосередній лінії зіткнення.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини