Головна Новини Суспільство Війна з Росією Неймовірний успіх: українські військові попри відсутність наказу вирвалися з оточення
commentss НОВИНИ Всі новини

Неймовірний успіх: українські військові попри відсутність наказу вирвалися з оточення

Це була нервова і важка операція

25 липня 2024, 18:39
Поділіться публікацією:

Українські бійці 31 окремої механізованої бригади зуміли успішно вирватися з оточення біля села Прогрес, що в Донецькій області, відзначають аналітики DeepState.

Неймовірний успіх: українські військові попри відсутність наказу вирвалися з оточення

Війна в Україні

"Вчора північніше Прогресу був вкрай динамічний та напружений день. Близько 14:00, як і прогнозувалося, ряд спостережних пунктів 1 та 3 батальйонів потрапив у повне оточення. Командир бригади так і не віддав наказу на прорив, тому особовий склад, який перебував в тому районі, поставив того перед фактом, що хлопці будуть прориватися з боєм", — сказано у повідомленні.

Аналітики підкреслили, що з допомогою злагоджених дій артилерії, аеророзвідки та суміжних сил, а також під управлінням офіцерів на місцях, військові з 1 та 3 батальйонів змогли вирватися з оточення в повному складі.

"Це була дуже нервова та важка операція. Затримка хоча б на пару годин могла призвести до другого кільця оточення", — зазначили аналітики.

DeepState пише, що 31 і 47 ОМБр залишаються на тій ділянці "головними стовпами" оборони. Аналітики перекоані, що цей випадок повинен стати нагадуванням для багатьох командирів не нехтувати особовим складом та довіряти сержантському та офіцерському складу, який знаходиться на безпосередній лінії зіткнення.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що з величезною ймовірністю сотні українських захисників оточені біля села Прогрес на сході України. При цьому "наказу на вихід немає", повідомила раніше українська аналітична група Deep State. Але цей наказ може надійти незабаром, оскільки політика головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського полягає в тому, що його війська ніколи не повинні боротися до останньої людини.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини