Головна Новини Суспільство Війна з Росією Загибель понад 100 бійців ЗСУ під Авдіївкою: з'явилася реакція Генштабу
commentss НОВИНИ Всі новини

Загибель понад 100 бійців ЗСУ під Авдіївкою: з'явилася реакція Генштабу

Повідомлялося, що бійці нібито не доїхали додому через ворожий вогонь

26 грудня 2023, 08:42 comments6888
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", у мережі з'явилася інформація про загибель 108 українських військовослужбовців біля Авдіївки. Начебто бійці так і не доїхали на різдвяні свята додому. У Генштабі ЗСУ спростовують ці повідомлення.

Загибель понад 100 бійців ЗСУ під Авдіївкою: з'явилася реакція Генштабу

Авдіївка. Фото: із відкритих джерел

Увечері український політолог Віталій Бала написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, що понад 100 військових однієї з бригад відпустили на тиждень додому, на різдвяні свята. Бійці нібито тягли жереб. "Всі, хто витягнув жереб селі в автобуси та поїхали, але не доїхали, сім'ям прийде горе", — написав він.

Згодом у Генштабі опублікували офіційну заяву, в якій назвали цю інформацію фейком, а також закликали дотримуватись інформаційної гігієни.

"Інформація в соцмережах про нібито 108 загиблих в одній із бригад на Авдіївському напрямку напередодні Різдва — фейк", — йдеться в офіційному повідомленні Telegram.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Чехії Петр Павел закликав європейців перестати говорити про втому від російсько-української війни. Наголосивши, що на це мають право лише воюючі сторони, якими сьогодні виступають РФ та Україна. Він також наголосив, що, якщо дозволити Росії перемогти, це створить загрозу вже європейській безпеці. Генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що Росія платить надзвичайно високу ціну за свою війну, втративши вже понад 300 тисяч осіб, величезну кількість військової техніки. Але зупинятися Путін не має наміру, попередив Столтенберг. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк також закликав співгромадян позбавлятися ілюзій, зазначаючи, що РФ воюватиме, доки не програє. Але, припускаючи, що наші партнери продовжать давати Україні ресурси, незважаючи на свої внутрішні дискусії. Експерти прокоментували для видання "Коментарі" ці заяви та ситуацію на військово-дипломатичних фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини