Головна Новини Суспільство Війна з Росією Загарбники здійснюють етноцид на Запоріжжі: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Загарбники здійснюють етноцид на Запоріжжі: подробиці

Росіяни планують змінити етнічний склад захоплених територій Запорізької області

3 лютого 2024, 18:35
Поділіться публікацією:

Російські окупанти готують масове заселення захоплених територій України під кодовою радянською назвою "Запорізька цілина".

Загарбники здійснюють етноцид на Запоріжжі: подробиці

Окупанти посилюють репресії проти мешканців захоплених регіонів. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє мер Мелітополя Іван Федоров, за задумом росіян тимчасово окуповані території Запорізької області мають стати другим пілотним проєктом РФ зі зміни етнічного складу населення після Далекого Сходу.

Іван Федоров розповів, що окупанти погрожують депортацією українцям, які не хочуть отримувати російські паспорти.

Водночас, повідомив мелітопольський голова, окупанти вже формують заявки, щоб завезти у захоплені регіони мешканців з Росії, Білорусі та Казахстану.

Іван Федоров відзначив, що ворог хоче дістати одразу дві "кістки в горлі", з якими не здатен впоратися за майже два роки окупації. А саме: виселити "неугодних" і звільнити місце для "своїх", а також заселити у "віджате" житло російських лікарів, освітян, інженерів та силовиків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що влада України поінформував адміністрацію Джо Байдена про рішення звільнити Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. За даними видання The Washington Post, американські чиновники не підтримали рішення української влади звільнити Залужного, однак й не стали заперечували проти нього, відзначивши, що це право Володимира Зеленського ухвалювати подібні кадрові рішення.

"Коментарі" також писали, що генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко не виключає, що РФ спробує знову захопити Київ. "Для нового наступу на Київ в них є і сили, і засоби, і кількість. При цьому для них втратити 30-40 тисяч осіб не проблема", — заявив генерал-майор ЗСУ. Дмитро Марченко заявив, що "зараз не потрібно розслаблятися", оскільки росіяни пішли з-під Києва "не просто так".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини