Головна Новини Суспільство Війна з Росією За яких умов Україна звільнить Крим: відповідь експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

За яких умов Україна звільнить Крим: відповідь експертів

Україна має отримати далекобійне озброєння

6 лютого 2023, 10:00
Поділіться публікацією:

Після того, як стало відомо, що США передають у новому пакеті військової допомоги Україні далекобійні снаряди GLSDB до установок HIMARS, знову пожвавилися розмови про звільнення тимчасово окупованого Криму. Також на це відреагували у Кремлі, знову натякнувши на готовність застосувати ядерну зброю, якщо Україна почне завдавати ударів по військових об'єктах у Криму. За яких умов Україна звільнить Крим? У цьому питанні "Коментарі" розбиралися разом із експертами.

За яких умов Україна звільнить Крим: відповідь експертів

Крим. Фото з відкритих джерел

Ми маємо абсолютно всі перспективи для звільнення Криму

Полковник запасу та військовий експерт Петро Недзельський в інтерв'ю "Обозревателю" заявив, що повне звільнення Криму неможливе без знищення головної транспортної артерії, яка сполучає український півострів та материкову частину Росії. Йдеться, звичайно ж, про Кримський міст. Але цього ще буде недостатньо для повернення Криму до складу України. Росія має позбутися Чорноморського флоту.

Петро Недзельський зазначив, що саме через Кримський міст путінському режиму вдається спрямовувати на південь України величезну кількість військової техніки та інших ресурсів.

Запорукою того, що Чорноморський флот буде знищений, офіцер називає надання західними союзниками ЗСУ ракетних систем дальністю 300 км і більше.

"У нас є абсолютно всі перспективи для звільнення Криму. Потрібна лише зброя", — наголосив експерт.

Чергова істерика у виконанні Медведєва – це демонстрація безпорадності

Директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства, експерт РНБО у 2001-2011 рр. з питань заморожених конфліктів у Євразії Віталій Кулик вважає, що Росія недаремно знову вистереться після новини про надання Україні далекобійних снарядів GLSDB.

"Чергова істерика у виконанні Медведєва — це демонстрація безпорадності, безсилля країни-агресора", — зазначив експерт.

На думку Віталія Кулика, як в Україні, так і у світі вже не звертаю уваги на погрози Путіна та компанії, ніхто їх не сприймає всерйоз.

"Йдеться не про те, що Росія не може використовувати, наприклад, тактичну ядерну зброю. Може. Питання, що це ні до чого не приведе. Будь-яке подібне використання зробить РФ лише гіршим, – пояснює Віталій Кулик. – Відповідно всі ці істерики вказують лише на слабкість позиції Москви".

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Кремлі знову зіпсують через постачання зброї Україні: про що це говорить.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини