Головна Новини Суспільство Війна з Росією За яких умов Україна може погодитись на переговори з Росією – чи втомився Захід від війни
commentss НОВИНИ Всі новини

За яких умов Україна може погодитись на переговори з Росією – чи втомився Захід від війни

Позиція України чітка та непохитна - звільнення всієї території

16 серпня 2023, 08:54
Поділіться публікацією:

З наближенням осені помітно активізувалася тема можливих переговорів Росії та України. При цьому Україна чітко заявляє, що переговори з Росією якщо і будуть, то тільки тоді, коли російські війська покинуть всю територію України. До того ж, за стіл переговорів сідати з Путіним ніхто не буде. У цьому питанні, запевняє офіційний Київ, є повне розуміння з партнерами на Заході, на Україну ніхто не тисне з вимогою якнайшвидше почати домовлятися з Росією. За яких умов Україна може погодитись на переговори з Росією? Чи вже є втома Заходу від війни в Україні? Видання "Коментарі" вивчило думки експертів, щоб розібратися в ситуації.

За яких умов Україна може погодитись на переговори з Росією – чи втомився Захід від війни

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Переговори можуть бути з представниками РФ, бо ми таки сусіди, але з Путіним переговорів не буде

Військовий оглядач, майор запасу Олексій Гетьман в інтерв'ю "ТСН" розповів, що вже почали звучати різні голоси людей, які одержують гроші від Росії або мають будь-які інші вигоди. Отож вони вже починають закликати Україну сісти за стіл переговорів із Росією. Ось тільки є один нюанс, зазначає експерт, коли відбуваються такі переговори, то країни вже мають напрацювання, документи, які можна обговорювати, а потім підписувати. Нічого такого в України та Росії немає. Отже, нема чого й вести розмови про переговори.

Експерт зазначив, що російська позиція дуже проста – території, де вони зараз знаходяться, зафіксуються і ми домовлятимемося. Водночас, наголосив Олексій Гетьман, позиція України – деокупація усієї території.

"Наша позиція – виведіть війська, їхня позиція – війська не виводити. Про що нам вести переговори? Позиція Росії непохитна – вони кажуть, що це їхня територія, тому що вони це прописали в Конституції", – зазначив Гетьман.

За його словами, от і виходить, що немає предмета для переговорів. Тим більше, що перші особи країни чітко заявили, що переговори з РФ будуть після того, як буде виконано мирний план президента України Володимира Зеленського.

Якщо ми погодимося на якесь перемир'я, це означатиме, що ультиматум Росії спрацював

Окрім теми переговорів, яка знову активізувалася у ЗМІ, також активно обговорюється питання втоми Заходу від війни. При цьому військовий експерт Дмитро Снєгірьов в інтерв'ю сайту "Телеграф" заявив, що жодних ознак тотальної втоми Заходу від війни в Україні та намірів зменшити обсяги військової допомоги він не помітив.

Експерт вважає, що такі наративи є частиною російської пропаганди, спрямованої на деморалізацію України та її сумніви у власних силах, щоб змусити нас сісти за стіл переговорів на вигідних для кремля умовах.

Дмитро Снєгірьов нагадав, що днями Німеччина та США заявили про черговий етап надання військово-технічної допомоги Україні. Більше того, розглядається можливість надання пакету розширеної військово-економічної допомоги на суму близько 40 млрд. доларів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Україну вмовлятимуть розпочати переговори – що стане вирішальним чинником.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини