Головна Новини Суспільство Війна з Росією "За це треба розстрілювати": нардеп критикує авантюру з будівництва захисних споруд
commentss НОВИНИ Всі новини

"За це треба розстрілювати": нардеп критикує авантюру з будівництва захисних споруд

Народний депутат Кучеренко закликав розстрілювати за проблеми у будівництві захисних споруд.

9 вересня 2024, 10:00 comments1384
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Народний депутат Олексій Кучеренко розкритикував будівництво трирівневого захисту енергетичних об’єктів в Україні. За його словами, деякі рівні захисту були зроблені неправильно, тому вони не змогли захистити важливі об’єкти енергетики, тоді як інші, більш дороговартісні, не були закінчені.

"За це треба розстрілювати": нардеп критикує авантюру з будівництва захисних споруд

Атака безпілотників по енергооб'єктах. Фото з відкритих джерел

Нардеп Олексій Кучеренко в ефірі "Еспресо" розповів, чому, на його думку, не спрацювали три рівні захисту енергетичних об’єктів в Україні.

"Є другий рівень — це невеличкі такі бетонні конструкції над трансформаторами, безпосередньо це більш-менш зроблено. Хоча неправильно зроблено, вони не захистили, на жаль, від касетних боєприпасів, коли металеві кульки порозліталися, а це було основне ураження. І от вони пошкодили максимально трансформатори та автоматику іншу. І на це пішло два тижні, через які ковбасило країну", — сказав Кучеренко.

За його словами, від касетних боєприпасів міг захистити перший рівень захисту — мішки з піском. Однак, як стверджує народний депутат, оборонні споруди зробили "халтурно". 

"Але мішки, головне, щоб вони правильно були укладені, і металеві сітки, які б їх тримали, ці мішки з піском, вони би їх захистили і від цих уламків, і від цих кульок. І вони, на жаль, так само не захистили, бо їх дуже халтурно клали. Я це бачив сам, коли ми були на Харківській підстанції і на інших. По суті там гроші списали і зробили абсолютну халтуру", — вважає Кучеренко.

Народний депутат також прокоментував третій рівень захисту енергетичних об’єктів. За його словами, за незакінчене та дороге будівництво "треба розстрілювати".

"Я вважав і вважаю ще більше, що авантюра з будівництвом укріплень третього рівня захисту — це ось ці бетонні величезні, величиною з 2 футбольні поля, якісь вглиблення забетоновані, саркофаги, куди начебто намагалися заховати ці підстанції. Вартість кожного з цих об’єктів від 15 до 20 млрд грн — це до 500 млн доларів. Їх почали сім будувати, жодного не завершили і не завершать, заморожено там до 20 млрд грн, і вони ніколи вже не завершать це будівництво. За це треба розстрілювати", — сказав Кучеренко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відключення світла в Україні можуть продовжуватись ще 4 роки.

Також "Коментарі" писали, що Україна відмовляється від великих електростанцій. Чи врятує це від блекаутів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини